Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

Σήμερα οι κινητοποιήσεις ενάντια στο άγριο χαράτσωμα του λαού από κυβέρνηση - ΔΕΗ

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ ΑΕ στην Αθήνα. Παρεμβάσεις από σωματεία και σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πειραιά και αλλού

Σε παράσταση διαμαρτυρίας, σήμερα, στις 8 π.μ., στα γραφεία της ΔΕΗ (Χαλκοκονδύλη 30), καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους της Αθήνας το ΠΑΜΕ, μπροστά στις νέες αυξήσεις
στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, αλλά και τα υπόλοιπα μέτρα του «πακέτου» της «εξυγίανσης» της επιχείρησης, τα οποία περιλαμβάνουν ένταση των εκβιασμών και των διακοπών ρεύματος σε λαϊκά σπίτια, απολύσεις και περικοπές δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους της επιχείρησης, πώληση κερδοφόρων «φιλέτων» της επιχείρησης.

Στη Θεσσαλονίκη, η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ οργανώνει παραστάσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ, σήμερα, Τρίτη 3/9 στις 10.30 π.μ.: Ανατολικά στην οδό Βούλγαρη 35 και Δυτικά απέναντι από τα Δικαστήρια (26ης Οκτωβρίου 28).

Ανάλογες κινητοποιήσεις από σωματεία και φορείς θα πραγματοποιηθούν σήμερα και σε υποκαταστήματα της ΔΕΗ: Στη Λάρισα, το Εργατικό Κέντρο της πόλης στις 11 π.μ. στη ΔΕΗ. Στον Πειραιά, στις 9 π.μ. στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στα Καμίνια. Στην Καλλιθέα, στις 8 π.μ. στο υποκατάστημα Θησέως. Στο Περιστέρι, στις 10 π.μ., στο τοπικό υποκατάστημα. Στην Ελευσίνα, στις 9 π.μ., στο υποκατάστημα της ΔΕΗ.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ με μεγάλη ταχύτητα ολοκληρώνει το έργο που παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, την παράδοση της παραγωγής Ενέργειας και των δικτύων στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και ταυτόχρονα κλιμακώνει την επίθεση στα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά με νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, με νέους εκβιασμούς και απειλές για δεκάδες χιλιάδες διακοπές συνδέσεων», τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ. Καλεί τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα, τα εργατικά σωματεία σε όλη τη χώρα «να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να δώσουν άμεσα αγωνιστική απάντηση».

Κάλεσμα από σωματεία και φορείς

Στην κινητοποίηση στα γραφεία της ΔΕΗ στην Αθήνα καλεί και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ). Στην ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, σημειώνει: «Η επίθεση αυτή επηρεάζει άμεσα και εμάς, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους που προσπαθούμε μέρα - νύχτα να ανταποκριθούμε στις δεκάδες υποχρεώσεις που έχουμε. Τα χρόνια της κρίσης χιλιάδες συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι συσσωρεύσαμε, λόγω αδυναμίας πληρωμής, μεγάλα χρέη στη ΔΕΗ. Τώρα έρχεται η κυβέρνηση και μας απειλεί, από τη μια, ότι αν δεν εξοφλήσουμε θα μείνει η μικροεπιχείρησή μας, το σπίτι μας χωρίς ρεύμα και, από την άλλη, ότι θα πρέπει να βάλουμε πλάτη για να σωθεί η ΔΕΗ, να πληρώνουμε δηλαδή ακόμα πιο ακριβά το ήδη πανάκριβο ρεύμα.

Η κυβέρνηση τους δύο μήνες της θητείας της επαναλαμβάνει μονότονα ότι η ανάπτυξη αφορά και τους μικρούς. Το παράδειγμα του ξεπουλήματος της ΔΕΗ φανερώνει περίτρανα ποιους αφορά η ανάπτυξη. Το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να διασφαλίσει τα επιχειρηματικά κέρδη της ΔΕΗ ΑΕ και άλλων μεγάλων επιχειρήσεων στο χώρο της Ενέργειας. Να απελευθερώσει πλήρως την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, όπως επιθυμεί η πολιτική της ΕΕ που μετατρέπει το ηλεκτρικό ρεύμα σε πανάκριβο εμπόρευμα».

Κάλεσμα στην κινητοποίηση έχουν επίσης απευθύνει η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΟΕΦΣΕΕ), το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορινθίας, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου