Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2019

"ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ"


Έχουμε σήμερα τη χαρά και την τιμή να προσφέρουμε στο αναγνωστικό κοινό, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μέσω της "e-βιβλιοθήκης Κώστας Πουρναράς (Μπόσης)", το μυθιστόρημά του «ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ».

Πρόκειται για ένα σπάνιο, δυσεύρετο στις μέρες μας  βιβλίο που δεν κυκλοφόρησε ποτέ, μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα. Τυπώθηκε στη Ρουμανία τον Σεπτέμβρη του 1956 σε 3.500 αντίτυπα και κυκλοφόρησε στις τότε Λαϊκές Δημοκρατίες.

Στις εύθραυστες και κιτρινισμένες από το πέρασμα του χρόνου σελίδες του βιβλίου «(…)ο Κώστας Μπόσης, δάσκαλος από το χωριό Χώσεψη (Κυψέλη) της Άρτας, μέλος του ΚΚΕ από νεαρή ηλικία, εξόριστος στον Αη – Στράτη, Ελασίτης μαχητής του ΔΣΕ και στη συνέχεια πολιτικός πρόσφυγας, αποδίδει με μεγάλη ρεαλιστικότητα, ζωντάνια και αφηγηματική δεινότητα τις μέρες που ακολούθησαν την υπογραφή της συμφωνίας της Βάρκιζας μέχρι και την πρώτη εποχή της οργάνωσης του δεύτερου αντάρτικου. 

Αφηγείται την εποχή της τρομοκρατίας  κυρίως στην ύπαιθρο και  στα ορεινά χωριά αλλά  και τη δράση των ληστοσυμμοριών εναντίον των εαμιτών, των μελών του ΚΚΕ και όσων τους υποστήριζαν ή τους  βοηθούσαν.

 Ζωντανεύει το κλίμα μιας τραγικής εποχής όπου το ΕΑΜ και το ΚΚΕ είναι τυπικά νόμιμα, αλλά διώκονται με κάθε τρόπο όσοι συμμετείχαν και ανέπτυξαν δράση μέσα από τις γραμμές τους.(…)». Ένα μικρό απόσπασμα από την βιβλιοπαρουσίαση της ofisofi στο ηλεκτρονικό περιοδικό ΑΤΕΧΝΩΣ (δείτε τη βιβλιοπαρουσίαση ΕΔΩ).

Μέσω της "e-βιβλιοθήκης Κώστας Πουρναράς (Μπόσης)" μεταφέρουμε στο διαδίκτυο το σπάνιο και εξαιρετικό αυτό βιβλίο, για να γίνει κτήμα του κάθε «ανήσυχου» και ασυμβίβαστου αναγνώστη. Από σήμερα ο καθένας έχει τη δυνατότητα να το διαβάσει ή να το «κατεβάσει» δωρεάν στον υπολογιστή του.

Θα προσθέσουμε μόνο ότι παρά τις αναφορές «τόμος πρώτος» στο εσώφυλλο και «τέλος του πρώτου τόμου» στο τέλος του βιβλίου, δεύτερος τόμος δεν κυκλοφόρησε ποτέ. Επίσης από τυπογραφικό σφάλμα δεν τυπώθηκαν οι σελίδες 330 και 331 και γι’ αυτό εμφανίζονται κενές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου