Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

Επιστράτευση του «κοινωνικοεταιρισμού» ενόψει της νέας αντεργατικής κλιμάκωσης


Συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τις ηγεσίες των εργοδοτικών ενώσεων και της συνδικαλιστικής μαφίας

Με τους λεγόμενους «κοινωνικούς εταίρους» (ΓΣΕΕ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ, ΣΕΒ, ΣΒΕ) συναντήθηκε χτες ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου, πλέκοντας το εγκώμιο στον «κοινωνικοεταιρισμό» που διαχρονικά αποτέλεσε στήριγμα του κεφαλαίου και των επιδιώξεών του σε βάρος της εργατικής τάξης, εργαλείο υποταγής των εργαζομένων στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.
Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση κλιμακώνει με γοργούς ρυθμούς την αντεργατική επίθεση, λύνοντας παραπέρα τα χέρια του κεφαλαίου στην εκμετάλλευση των εργαζομένων, ο Κυρ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «αυτή η κυβέρνηση στηρίζεται και στον κόσμο της εργασίας και στον κόσμο της επιχειρηματικότητας». Πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «προσωπικά θεωρώ τους, εντός εισαγωγικών, λεγόμενους κοινωνικούς εταίρους, συνεργάτες και συνεταίρους στην ανάπτυξη της χώρας», προκαλώντας τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα που πάνω στα αποκαΐδια των δικαιωμάτων τους χτίζεται η ανάκαμψη των κερδών των καπιταλιστών.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε έτοιμος να ακούσει τα αιτήματα των επιχειρηματιών, όπως πριν από λίγες μέρες έκανε και στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της ΔΕΘ, ευλογώντας τα γένια της κυβέρνησής του για τα πρώτα δείγματα γραφής που τους έχει ήδη παράσχει και ξεχωρίζοντας το «πολύ τολμηρό αναπτυξιακό νομοσχέδιο το οποίο η κυβέρνηση θα θέσει σε δημόσια διαβούλευση εντός αυτής της εβδομάδος».

Επαναλαμβάνοντας τη γνωστή απάτη για «επενδύσεις οι οποίες θα φέρουν ανάπτυξη για όλους», ανέφερε ότι «έχουμε ήδη πολύ θετικά νέα στο μέτωπο μιας σειράς από μεγάλες επενδύσεις, στο τι γίνεται στο Ελληνικό, τι γίνεται με την κατάθεση του καινούργιου master plan της COSCO για την ουσιαστική αναβάθμιση του λιμένος του Πειραιά, τι γίνεται όσον αφορά τις εξελίξεις στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Πιστεύω και μια σειρά από σημαντικές, ήδη, εξαγγελίες μεγάλων ιδιωτικών επενδύσεων οι οποίες δρομολογούνται στη χώρα μας». Σε ένα τέτοιο φόντο, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η κυβέρνησή του «θα στηρίξει την επιχειρηματικότητα με κάθε κίνητρο για να αναπτυχθεί».

Για τα μάτια του κόσμου πρόσθεσε ότι αξιώνει απ' αυτήν «να ανταποκριθεί στον κοινωνικό της ρόλο. Να σέβεται το νόμο, τις υποχρεώσεις της, να φροντίζει τους εργαζόμενους και να φροντίζει, βέβαια, και το κοινό μας περιβάλλον». Να «σέβεται» δηλαδή το κεφάλαιο... τους αντεργατικούς - αντιλαϊκούς νόμους που φτιάχτηκαν καθ' υπαγόρευσή του και... να «φροντίζει» τους εργαζόμενους που τσακίζει στους χώρους δουλειάς, όπου οργιάζει η εργοδοτική αυθαιρεσία, όπως και το περιβάλλον, που καταστρέφει στο βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Κλείνοντας ο πρωθυπουργός επανέλαβε τους ύμνους στην καπιταλιστική ανάπτυξη, την οποία παρουσίασε σαν τον «μόνο δρόμο για την ευημερία όλων των πολιτών παντού στη χώρα», αξιώνοντας ουσιαστικά απ' τους εργαζόμενους να στοιχηθούν πίσω απ' τις σημαίες του κεφαλαίου.
Συνέταιρος στη νέα αντεργατική κλιμάκωση η νόθα ηγεσία της ΓΣΕΕ
Τη «χρησιμότητά» της σε αυτήν την προσπάθεια επιστράτευσης του «κοινωνικοεταιρισμού» ενόψει της νέας αντεργατικής κλιμάκωσης έσπευσε να διαφημίσει η συνδικαλιστική μαφία, η διορισμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ.

Οι δηλώσεις του επικεφαλής της, Γ. Παναγόπουλου, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης στην οποία συμμετείχε το διορισμένο προεδρείο της ΓΣΕΕ, είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικές...
Πλειοδοτώντας στον αντιλαϊκό σχεδιασμό της κυβέρνησης να προχωρήσει τον κομβικό στόχο του κεφαλαίου για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, ο Γ. Παναγόπουλος υπενθύμισε προκλητικά: «Εμείς έχουμε συμφωνήσει με τους εργοδότες για τη σύσταση Εθνικού Επαγγελματικού Ταμείου και ως εκ τούτου να μην επιχειρείται να ανακαλυφθεί η Αμερική. Η κυβέρνηση πρέπει να προσφέρει την αρωγή της, τη νομοθετική πρωτοβουλία όπου απαιτείται, ώστε για τους χειρότερα αμειβόμενους και χωρίς ασφάλεια εργαζόμενους να βρεθεί μια εναλλακτική λύση, όταν πολλά συστήματα και υποσυστήματα έχουν καταρρεύσει. Ο πρωθυπουργός σημείωσε τις παρατηρήσεις μας και βεβαίως θα ακούσουμε τι θα πει στη Θεσσαλονίκη...».

Ταυτόχρονα, πίσω από φραστικά φούμαρα του τύπου... «και αυτήν την κυβέρνηση θα την κρίνουμε εξίσου αυστηρά όπως κρίναμε και τις προηγούμενες κυβερνήσεις», η διορισμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ και ο πρόεδρός της έκαναν γαργάρα τα νέα αντεργατικά χτυπήματα που ήδη προωθεί η κυβέρνηση, όχι μόνο με τις πρόσφατες αντεργατικές τροπολογίες που ψήφισε, αλλά και με τις διατάξεις που προωθεί με το «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο επιχειρώντας να βάλει στο γύψο τη συνδικαλιστική δράση, να ενισχύσει την παρέμβαση του κράτους και της εργοδοσίας στη λειτουργία των συνδικάτων (ηλεκτρονική ψηφοφορία για την απεργία και ενδεχομένως για τις αρχαιρεσίες, ηλεκτρονικό μητρώο - «φακέλωμα» των συνδικάτων και των μελών τους κ.ά.).

Δεν θα μπορούσε βέβαια να κάνει και διαφορετικά η συνδικαλιστική μαφία, αφού όλη η δράση της υπηρετεί τον ίδιο ακριβώς στόχο του κεφαλαίου και του κράτους του να βάλουν ολοκληρωτικά στο χέρι τα συνδικάτα, να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς. Το ρεσιτάλ των εργατοπατέρων όλο το προηγούμενο διάστημα για να μπάσουν απευθείας μέσα στα συνδικάτα και τις διαδικασίες τους τους εργοδότες, τους κρατικούς μηχανισμούς και την αστυνομία, είναι «νύχι - κρέας» με τα νέα αντεργατικά χτυπήματα που φέρνει η κυβέρνηση.

Βάζοντας εξάλλου το... «κερασάκι» σε όλα τα παραπάνω, η συνδικαλιστική μαφία στην ηγεσία της ΓΣΕΕ απάντησε στο σχετικό σχόλιο που εξέδωσε το ΠΑΜΕ με μια νέα ανακοίνωση - «μνημείο» ασφαλίτικου αντικομμουνισμού και παροξυσμού ενάντια στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου