Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Μαζική απεργιακή απάντηση


Η σημερινή απεργία είναι μία πρώτη ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση και τις εργοδοτικές ενώσεις, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Είναι απάντηση με το όπλο μας και την ίδια μορφή πάλης που θέλουν να καταργήσουν, δηλαδή με τα Συνδικάτα μας και την απεργία.


Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με το πολυνομοσχέδιο που έχει καταθέσει, έρχεται με φόρα να υλοποιήσει το υπόλοιπο τμήμα από τις απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας, να ολοκληρώσει ό,τι δεν πρόλαβε να τελειώσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Η ανάπτυξή τους προϋποθέτει παραπέρα τσάκισμα εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων. Με το πολυνομοσχέδιο επιχειρείται να μετατραπούν μεγάλες γεωγραφικές περιοχές σε "οικονομικές ζώνες" φτηνής εργατικής δύναμης, να συμπιεστούν παραπέρα οι μισθοί, να καταργηθεί ό,τι απέμεινε από τις συλλογικές συμβάσεις, να ιδιωτικοποιηθεί η Κοινωνική Ασφάλιση, να περιοριστούν δραστικά οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, να μπουν ισχυρά εμπόδια στο δικαίωμα της απεργίας.

Η μαζική συμμετοχή στη σημερινή απεργία δίνει την κατεύθυνση της συνέχισης και της κλιμάκωσης.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να δυναμώσουν τον αγώνα τους, να πάρουν κάθε μέτρο ενημέρωσης, να φτάσουν σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο με γενικές συνελεύσεις, συζητήσεις, με ανοιχτές συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων, να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις για τη συνέχεια. Να γυρίσουν την πλάτη στον υπονομευτικό και απεργοσπαστικό ρόλο της προδοτικής - εργατοπατερίστικης και απαξιωμένης ηγεσίας της ΓΣΕΕ.

ΠΑΜΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου