Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Απεργια: Mαζική συγκέντρωση και πορεία


Mαζική και μαχητική πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, από τα ταξικά συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

«Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας, οργάνωση και αγώνας η απάντησή μας» και «Κάτω τα χέρια από την απεργία - Δεν θα τη χαρίσουμε στην εργοδοσία» τα συνθήματα που δονούν τους δρόμους της πόλης.
Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Ζέλικο Βεσελίνοβιτς, πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Οργάνωσης ΣΛΟΓΚΑ Σερβίας. Πολυμελής αντιπροσωπεία του συνδικάτου, βρίσκεται στη Χαλκιδική, για το φιλικό αγώνα Μπάσκετ Εργαζομένων Ελλάδας - Σερβίας, που διοργανώνουν το ΠΑΜΕ και η SLOGA, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών φιλίας και αλληλεγγύης των εργαζομένων των Βαλκανίων. Μια πρωτοβουλία που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των 20 χρόνων από την ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία και 20 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΜΕ.



Ο Ζέλικο Βεσελίνοβιτς, χαιρέτησε τη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση και εξέφρασε τη στήριξή του στον αγώνα ενάντια στην νέα αντεργατική κυβέρνηση της χώρα μας. Όπως είπε, και στη Σερβία, οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν εξίσου άγρια επίθεση και παλεύουν ενάντια σε κυβέρνηση, εργοδότες, κίτρινα συνδικάτα. Και τόνισε: «Είναι δύσκολος αγώνας, όμως είμαστε σίγουροι ότι αργά ή γρήγορα θα κερδίσουμε. Με τον κοινό αγώνα γινόμαστε πιο δυνατοί».





Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Γιώργος Καραγιάννης, πρόεδρος Σωματείου Γραφικών Τεχνών Κεντρικής Μακεδονίας. Από το βήμα της συγκέντρωσης κατήγγειλε το παράρτημα της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ, στη Χαλκιδική, (Εργατικό Κέντρο Χαλκιδικής) για νόθευση των διαδικασιών και αποκλεισμό των ταξικών δυνάμεων.


Κάλεσε τους εργαζόμενους, το επόμενο διάστημα να μπουν μπροστά και να οργανώσουν τον αγώνα «για συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις, μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας, δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια. Για να αποσυρθεί τώρα το πολυνομοσχέδιο έκτρωμα, το σκάνδαλο, που κάνει νόμο το δίκιο του επενδυτή. Συνεχίζουμε και τις επόμενες μέρες με Γενικές Συνελεύσεις και συσκέψεις σε χώρους δουλειάς, σε κάθε εργατογειτονιά. Κλιμακωθούμε με νέα αεργία στις αρχές Οκτώβρη».

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης με κατεύθυνση το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, με συνθήματα όπως: «Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας, οργάνωση κι αγώνας η απάντησή μας», «Κάτω τα χέρια από την απεργία, δεν θα τη χαρίσουμε στην εργοδοσία».

Από το πρωί η απεργιακή μάχη 

Στον όμιλο του ΟΤΕ, η συμμετοχή στην απεργία ήταν μεγάλη, ενώ ξεχώρισε η συμμετοχή των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις του ομίλου στο Φοίνικα.

Στην Τράπεζα Πειραιώς, η συμμετοχή στην απεργία στα κεντρικά γραφεία έφτασε το 50%, ενώ σε μεγάλα ποσοστά κινήθηκε και στα καταστήματα.

Από νωρίς πραγματοποίησαν, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα γραφεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ στην Αριστοτέλους, υγειονομικοί από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης που διαμαρτύρονται για τι απολύσεις συναδέλφων τους επικουρικών ψυχιάτρων και καταγγέλλουν επισφαλή λειτουργία των κλινικών, λόγω έλλειψης προσωπικού, μαζί με απολυμένους τραυματιοφορείς από το ΑΧΕΠΑ, εργαζόμενους που περιμένουν ακόμα να «αντικαταστήσουν» τους εργολάβους που τάχα πέταξε η προηγούμενη κυβέρνηση από τα νοσοκομεία, μαζί με εργαζόμενους από άλλα νοσοκομεία. Όλοι μαζί στη συνέχεια πήραν τη θέση τους στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Στην απεργιακή συγκέντρωση των Συνδικάτων, στο Άγαλμα Βενιζέλου, συμμετείχαν και εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ, που νωρίτερα το πρωί πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο χώρο του εργοστασίου. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ και βουλευτής του ΚΚΕ. Χαιρέτησε την απόφαση για συμμετοχή στην απεργία, περιέγραψε τις επιπτώσεις που φέρνει σε δικαιώματα και κατακτήσεις το πολυνομοσχέδιο σκούπα, κατήγγειλε το ρόλο της συνδικαλιστικής μαφίας, προειδοποίησε ότι η ιδιωτικοποίηση θα αποτελέσει όχημα για να χτυπηθούν παραπέρα δικαιώματα (εργασιακά, μισθολογικά, κλπ) των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ και κάλεσε σε κλιμάκωση του αγώνα το επόμενο διάστημα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου