Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

“Εθελοντές” πολέμησαν το ’40 κατά τη Δ.Μιχαηλίδου


Αν νομίζατε ότι το αριστόμετρο (sic) της κυβέρνησης είχε τερματίσει με τη Νίκη Κεραμέως, που αγνοεί πότε ακριβώς ξεκίνησε ο β’ Παγκόσμιος Πόλεμος και παθαίνει αλλεργία στη λέξη φασισμός, καιρός να αναθεωρήσετε. 
Ένα ανερχόμενο ταλέντο, η υφυπουργός κοινωνικών ασφαλίσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, κάνει πάλι το θαύμα του. 

Ήδη η χιλιοπαινεμένη για τα νιάτα και το βιογραφικό της υφυπουργός είχε δώσει εξαιρετικά δείγματα από την αρχή της θητείας της, αποκαλώντας
“ψυχοπαθείς” τους αντιστασιακούς κατά της χούντας και σχεδιάζονται επιδόματα τοκετού μόνο για μητέρες κάτω των 30.



Σήμερα όμως, η Μιχαηλίδου ξεπέρασε τον εαυτό της, προφανώς για να τιμήσει τη μέρα. Στην ανάρτηση που έκανε λοιπόν μετά την παρουσία της στην εξέδρα των επισήμων στη σημερινή παρέλαση, η υφυπουργός μας έκανε τη συγκλονιστική αποκάλυψη πως η σημερινή επέτειος σχετίζεται με τις έννοιες της κοινωνικής προσφοράς και του εθελοντισμού (!). Ιδού ολόκληρο το μαργαριτάρι Μαδαγασκάρης:

Χρόνια πολλά! Σήμερα η εθνική μας εορτή μας θυμίζει όσο ποτέ τις αξίες της κοινωνικής προσφοράς και του εθελοντισμού. Με συγκίνηση θυμόμαστε τις θυσίες των παπούδων μας για την οικογένειά τους, την επόμενη γενιά, την πατρίδα τους. Θυσίες που διασφάλισαν σε εμάς ένα πλαίσιο καθημερινότητας όπου η προσφορά στο σύνολο ευτυχώς δεν απαιτεί βία και αίμα. Ας τους τιμήσουμε λοιπόν με τη σειρά μας υπενθυμίζοντας σε όλους ότι ο εθελοντισμός είναι όχι απλά κοινωνική προσφορά αλλά εθνική ευθύνη. “Είναι υποχρέωση κάθε ανθρώπου να δώσει πίσω στον κόσμο τουλάχιστον το ισοδύναμο αυτού που έχει πάρει απ’ αυτόν”. Ζήτω η Ελλάς! #28october #parelasi @ Syntagma Square

Μάλλον η κυρία υπουργός θεωρεί πως ο πόλεμος είναι κάτι σαν το “Όλοι μαζί μπορούμε” ή κάποιο Μαραθώνιο,  όπου ενθουσιασμένοι εθελοντές γεμάτοι θετική ενέργεια σπεύδουν να δώσουν το παρών για να βγάλουν σέλφι. Εκτός όμως από την έννοια της γενικής επιστράτευσης, η Μιχαηλίδου έχει κι άλλες άγνωστες λέξεις, όπως ο φασισμός -στα χνάρια της Κεραμέως- και γενικά ποιος πολέμησε ποιον και γιατί. Ο μοναδικός “εθελοντισμός” που υπήρξε τη δεκαετία του ’40 ήταν εκείνος που έφερε μαζικά τον κόσμο στο ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ, για να μπορεί σήμερα η ίδια να αναρτά τις ανιστόρητες μπουρδολογίες της στα ελληνικά κι όχι στα γερμανικά.


Κατιούσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου