Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Ο πόλεμος στη Συρία ανοίγει τον ασκό του Αιόλου


Ο πόλεμος στη Συρία ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και για την περιοχή μας τόνισε ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο «Κontra».

Σημείωσε ότι η επέμβαση έχει το «πράσινο φως» από τις ΗΠΑ, ενώ οι παλινωδίες του Τραμπ εκφράζουν τις ισχυρές εσωτερικές αντιθέσεις που υπάρχουν στο μεγάλο κεφάλαιο των ΗΠΑ. Θύμισε ότι τον περασμένο Δεκέμβρη ανακοίνωσε ο Τραμπ ότι οι ΗΠΑ αποσύρονται από τη Συρία και αμέσως παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ.


Ο Κ. Ιωαννίδης επισήμανε ότι η Τουρκία είναι μια μεγάλη περιφερειακή δύναμη που δημιουργεί τετελεσμένα και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την επέμβασή της στη Συρία, καθώς τώρα βρίσκεται στο «οικόπεδο 7» το οποίο είναι κυπριακή ΑΟΖ και θα τρυπήσει. Πρόσθεσε ότι επιβεβαιώνεται το ΚΚΕ που κατήγγειλε το γεγονός ότι τόσο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και η κυβέρνηση της ΝΔ εφησυχάζουν γιατί θεωρούν ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ είναι παράγοντες ασφάλειας για την περιοχή, ενώ είναι παράγοντας αστάθειας καθώς αμφισβητούνται κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο και κάλεσε τον ελληνικό λαό να είναι σε ετοιμότητα.

Αναφερόμενος στο σκάνδαλο «Novartis» ο Κ. Ιωαννίδης σημείωσε ότι το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι πως το Φάρμακο είναι εμπόρευμα καθώς χαρακτηριστικά η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα από το 2010 ως το 2017 μειώθηκε 57,7%, ενώ η ιδιωτική δαπάνη αυξήθηκε κατά 43,1%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου