Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Γη και ύδωρ στο κεφάλαιο


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ» Ν/Σ

Το πολυδιαφημισμένο "αναπτυξιακό" πολυνομοσχέδιο, που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ, έρχεται να υλοποιήσει κάθε απαίτηση του κεφαλαίου που δεν πρόλαβε να υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και αποδεικνύει, χωρίς καμιά περιστροφή, πως η καπιταλιστική ανάπτυξη απαιτεί τσακισμένους μισθούς και εργασιακά
δικαιώματα, διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Το πολυνομοσχέδιο εκχωρεί "γην και ύδωρ" στο μεγάλο κεφάλαιο που, στο όνομα "της καταπολέμησης της γραφειοκρατίας", θα μπορεί να επενδύει πρακτικά όπου θέλει, με όποιους όρους θέλει, χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες στο λαό και το περιβάλλον, με άρση ακόμη και του όποιου πλαισίου προστασίας ίσχυε έως σήμερα.

Επιχειρεί τη συγκρότηση μόνιμου μηχανισμού "πρέσας" στους μισθούς, στις κοινωνικές παροχές και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, αξιοποιώντας το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο και τον απεργοκτόνο νόμο που της παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Επιφέρει νέο συντριπτικό πλήγμα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και ειδικά στις Κλαδικές και ταυτόχρονα επιδιώκει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου με διατάξεις για τον ασφυκτικό έλεγχο των συνδικάτων από την εργοδοσία και το κράτος, με ηλεκτρονικό φακέλωμα και χτύπημα των συλλογικών διαδικασιών.

Η ανάπτυξη της κερδοφορίας των λίγων, των καπιταλιστικών επιχειρήσεων, απαιτεί τη συντριβή των δικαιωμάτων των πολλών, των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Θεμελιώνεται με τη μετατροπή όλης της χώρας σε μια απέραντη ζώνη φθηνής εργασίας, χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα και με τη συνδικαλιστική δράση στο γύψο.

Οι εργαζόμενοι μπορούν με τον μαζικό, ενωτικό, ταξικό τους αγώνα να τους χαλάσουν τα σχέδια, να διεκδικήσουν σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στη συλλογική οργάνωση και πάλη.



Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου