Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2019

«Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία!»

    Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια σε   πλειστηριασμό

«Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία» το μήνυμα που έστειλε το ΠΑΜΕ με τη σημερινή του κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμό που προωθείται για λογαριασμό της Eurobank.

Το πρωί έγινε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας στην Αθήνα, στην οδό Όθωνος, (δείτε βίντεο εδώ) ενώ οι διαδηλωτές έγραψαν με μπογιά στα κατεβασμένα ρολά της τράπεζας συνθήματα όπως «Κάτω τα ξερά σας από τα σπίτια του λαού» και «Κοράκια, ληστές, αρπαχτικά».

«Η κρατική καταστολή της κυβέρνησης δεν θα περάσει. Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», έγραφε το πανό του ΠΑΜΕ.

«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», σημείωνε στο πανό της η Επιτροπή Αγώνα Ελληνικού - Αργυρούπολης. Σε «οργάνωση και αγώνα ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων των λαϊκών νοικοκυριών», καλεί με άλλο του πανό το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Σε κλιμάκωση της πάλης το επόμενο διάστημα κάλεσε ο Βάλσαμος Συρίγος από την Επιτροπή κατά των πλειστηριασμών του ΠΑΜΕ, σημειώνοντας «Συνεχίζουμε τον αγώνα για να μην πάρουν τα αρπαχτικά, οι τραπεζίτες τα σπίτια του κόσμου». Κατήγγειλε τον εμπαιγμό της τράπεζας και κάλεσε τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα να απευθύνονται στην Επιτροπή του ΠΑΜΕ.
Νωρίτερα είχε καταγγείλει την ολιγωρία της διοίκησης της τράπεζας να απαντήσει στους διαδηλωτές οι οποίοι ζήτησαν συνάντηση προσθέτοντας ότι στόχος είναι να περάσει η ώρα για να προχωρήσει ο πλειστηριασμός.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Τράπεζα ισχυριζόταν πως θα σταματήσει τον πλειστηριασμό, ενώ στο σύστημα φαινόταν «ανοιχτός».

Ο οφειλέτης που είναι επαγγελματίας (αγρότης) έχει κάνει επανειλημμένως προσπάθεια να ρυθμίσει το χρέος του. Η τράπεζα επιδεικτικά αρνείται να προχωρήσει σε ρύθμιση για το ακίνητο που βρίσκεται στο Ελληνικό, το οποίο εκτός του καταστήματος περιέχει και την πρώτη κατοικία των γονιών του. Πριν από λίγους μήνες, στην προσπάθεια να έρθουν σε διαπραγμάτευση, η τράπεζα για να ξεκινήσει οποιαδήποτε συζήτηση ζήτησε 40.000 ευρώ. Ο οφειλέτης είδε ξαφνικά το ακίνητό του στους πλειστηριασμούς, ενώ εκκρεμεί δικαστήριο για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει η τράπεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου