Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Η λαϊκή δύναμη να γίνει δύναμη αντεπίθεσης και ριζικών αλλαγών


Το ΚΚΕ τη δύναμη που έχει θα την διαθέσει και για να υπάρξουν ανάσες ανακούφισης του λαού και για να γίνει η λαϊκή δύναμη δύναμη αντεπίθεσης και ριζικών αλλαγών, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΑΝΤ1.

Για την υπόθεση της «Novartis» σημείωσε ότι το πραγματικό σκάνδαλο είναι το μεγάλο κόστος του φαρμάκου, αφού η κρατική δαπάνη μειώθηκε κατά 57,7% αλλά η λαϊκή οικογένεια πληρώνει κατά 43,1% ακριβότερα. Ανέφερε ότι η όλη υπόθεση χρησιμοποιείται
αποπροσανατολιστικά και πρόσθεσε ότι οι μίζες μπορούν να περιοριστούν με την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και με το να πάψει η εκάστοτε κυβέρνηση να διορίζει την ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Αναφέρθηκε στο βάθεμα της εμπλοκής της Ελλάδας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή, όπου έχουν οξυνθεί οι ανταγωνισμοί μεταξύ ισχυρών καπιταλιστικών κρατών. Τόνισε ότι ο λαός πρέπει να είναι προετοιμασμένος και καυτηρίασε το κλίμα εφησυχασμού που καλλιεργούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό σημείωσε πως ΝΑΤΟ και ΗΠΑ δημιουργούν σοβαρά προβλήματα με τις στρατιωτικές εισβολές και τα στρατεύματα κατοχή και πρόσθεσε ότι πρόσφυγες και μετανάστες είναι θύματα των πολέμων, της φτώχειας και της ανεργίας.

Αναφέρθηκε στη συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για τις βάσεις, υπογραμμίζοντας ότι ήταν αυτονόητο πως το ΚΚΕ θα αντιδρούσε και σε ερώτηση για το επεισόδιο στο άγαλμα Τρούμαν ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε ότι η διμοιρία των ΜΑΤ προστάτευε το άγαλμα ενός μακελάρη και έκανε καταστολή μέσα στη διαδήλωση που υπήρχαν και γυναικόπαιδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου