Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Κάλεσμα στο λαό να παλέψει ενάντια στον ιμπεριαλισμό

ΚΚ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Με αφορμή τις νέες απειλές του Αμερικανού Προέδρου, Ντ. Τραμπ, ότι θα «καταστρέψει την τουρκική οικονομία, αν η τουρκική κυβέρνηση κάνει κάποιες κινήσεις που δεν πρέπει στη Συρία», το ΚΚ Τουρκίας σημειώνει ανάμεσα σε άλλα σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΕ του:


«Οι προκλήσεις που η τουρκική οικονομία αντιμετωπίζει, δεν προέρχονται μόνο από τις παρεμβάσεις των ΗΠΑ, αλλά αποτελούν διαρθρωτικά προβλήματα του τουρκικού καπιταλισμού» και συνεχίζει: 

«Αυτοί που θα πληρώσουν και πάλι το μάρμαρο δεν είναι η κυρίαρχη τάξη της Τουρκίας, τα αφεντικά, γιατί αυτοί θα ρίξουν και πάλι το βάρος από τις κυρώσεις στις πλάτες της εργατικής τάξης, όπως συμβαίνει πάντα. Πράγμα που θα σημάνει νέες αυξήσεις στις τιμές, υψηλότερο κόστος διαβίωσης, περικοπές μισθών, φοροληστεία στα λαϊκά στρώματα και δόσιμο προς εκμετάλλευση ό,τι έχει απομείνει στη χώρα στις πολυεθνικά μονοπώλια».

Και προσθέτει: «Είναι ο λαός μας που είναι καταπιεσμένος για χρόνια από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, που έχουν συγκροτήσει συμμαχίες με τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές. Είναι ο λαός μας που έχει καταδικαστεί στο σκοτάδι του κυβερνώντος κόμματος ΑKP, τη δύναμη που κομπάζει ότι είναι "στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ" παρά τις τριβές με τον Τραμπ. Ο λαός δεν έχει πρόβλημα με τον αμερικανικό λαό και τους λαούς άλλων χωρών, αλλά με τους εκμεταλλευτές, τους καταπιεστές, τους ιμπεριαλιστές».

Η ανακοίνωση καταλήγει, τονίζοντας: «Γι' αυτό τώρα είναι η ώρα να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά:

-- Εξω το ΝΑΤΟ!

-- Να τερματιστεί η λειτουργία της βάσης του Ιντσιρλίκ και να φύγει όλο το αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό!

-- Αντί να γίνονται διαπραγματεύσεις πίσω από κλειστές πόρτες με τις ΗΠΑ, τη Ρωσία σχετικά με τη Συρία, να υπάρξει συνεργασία με τη συριακή κυβέρνηση και να τερματιστούν τώρα όλες οι ανοιχτές ή συγκαλυμμένες προσπάθειες προσάρτησης εδαφών της Συρίας!».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου