Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της εκμετάλλευσης οι πρόσφυγες και οι μετανάστες


Η ΕΕ με τις τεράστιες ευθύνες της στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρίας, όπως και οι σύμμαχοί της, είναι μέρος του προβλήματος των διογκούμενων προσφυγικών κυμάτων και όχι της λύσης του.

Η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, το Δουβλίνο και όλες οι ευρωενωσιακές αποφάσεις καταδικάζουν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες σε πνιγμό στη Μεσόγειο. Σαν  το νέο τραγικό ναυάγιο κοντά στην Κω με νεκρό τρίχρονο παιδί. Την ίδια ώρα εγκλωβίζονται χιλιάδες άλλοι σε απάνθρωπες συνθήκες στα άθλια hot-spot, σαν τη Μόρια ή τη Σάμο, τα οποία πρέπει εδώ και τώρα να κλείσουν.
Η πολιτική της ενίσχυσης των απελάσεων, της στρατιωτικοποίησης των συνόρων, της καταστολής αποτυπώνεται και στο νέο νομοσχέδιο για το άσυλο της κυβέρνησης της ΝΔ που ανακυκλώνει και οξύνει τα προβλήματα που προκάλεσε η πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Καταδικάζουμε την αλλαγή της ουσίας της έννοιας του αιτούντος άσυλο πρόσφυγα, τη στοχευμένη επιχείρηση συρρίκνωσης των ήδη τσακισμένων δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστών. Και οι μεν κι οι δε είναι θύματα και δημιουργήματα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και πολέμων, της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί επιβάλλει την άμεση μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα, σε αξιοπρεπείς, δημόσιες δομές φιλοξενίας, με μετάβασή τους στις χώρες πραγματικού προορισμού τους και την υπεράσπιση όλων των δικαιωμάτων των αιτούντων άσυλο.

Οι λαοί μπορούν σήμερα να βγάλουν συμπέρασμα και με την πάλη τους ενάντια σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, να εναντιωθούν στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να βάλουν εμπόδια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, να απομονώσουν το δηλητήριο του ρατσισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου