Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Ο νταλγκάς τους δεν γιατρεύεται...


Ο νταλγκάς τους δεν γιατρεύεται... 

Ο λόγος για την Ερώτηση που κατέθεσαν 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας την απρόσκοπτη εφαρμογή του νόμου για τις επενδύσεις στην ιατρική κάνναβη.

 Στην Ερώτηση σημειώνεται ότι «η παγκόσμια αγορά θα αυξηθεί από 7,2 δισ. δολάρια το 2017 σε 55 δισ. δολάρια το 2024» και ότι «η Ελλάδα έχει κερδίσει έδαφος στην καλλιέργεια έναντι των ευρωπαϊκών χωρών».

Στο διά ταύτα, αναφέρουν ότι «σήμερα υπάρχουν ήδη 80 εκκρεμείς αιτήσεις αδειοδότησης, ενώ έχουν αδειοδοτηθεί 25 επιχειρήσεις»
και ενθαρρύνουν την κυβέρνηση να δείξει «σθεναρή πολιτική βούληση για προσέλκυση επενδύσεων», αφού «η προστιθέμενη αξία τους είναι πολύ υψηλή σε πολλούς τομείς».

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί πράγματι να επαίρεται ότι άνοιξε το δρόμο στην Ελλάδα για την καλλιέργεια και τυποποίηση της λεγόμενης «ιατρικής κάνναβης», από την οποία τα μονοπώλια προσδοκούν τεράστια κέρδη.

Παράλληλα, βουλευτές του συντηρούν με κάθε αφορμή τη συζήτηση για νομιμοποίηση της καλλιέργειας, διακίνησης και χρήσης κάνναβης, με πρόσχημα τη «θεραπεία», αναπαράγοντας αντιεπιστημονικούς διαχωρισμούς, όπως «σκληρά - μαλακά», «επικίνδυνα - αθώα», που εξωραΐζουν συνολικά τα ναρκωτικά.

Περιττό να θυμίσουμε ότι σε πολλές χώρες η νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης ήταν το «σκαλοπάτι» για την απελευθέρωση της καλλιέργειας και της χρήσης, με το επιχείρημα ότι η παράνομη διακίνηση στερεί έσοδα από το κράτος! Μάλλον είναι κι αυτό ένα είδος ...«προστιθέμενης αξίας» της ναρκωκουλτούρας, που σιγοντάρει σταθερά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου