Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Το παιδί του εμποροϋπαλλήλου, πότε θα δει τον δικό του πατέρα, κ. Χατζηδάκη;


Χτες ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, έζησε ωραίες στιγμές οικογενειακής θαλπωρής, καθώς έκανε τα ψώνια του με τους δικούς τους ανθρώπους, και φρόντισε να το ανεβάσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.


Μόνο που χτες, δεν ήταν μια οποιαδήποτε ημέρα. Ήταν Κυριακή και μάλιστα ημέρα απεργίας για τον κλάδο του βιβλίου, που είχε ως αίτημα την προστασία της Κυριακάτικης αργίας. Αυτό ακριβώς δηλαδή που επέλεξαν να κατεδαφίσουν ο Χατζηδάκης και οι όμοιοί του, ψηφίζοντας τον νόμο να μένουν ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές.


Ο Χατζηδάκης λοιπόν δεν περιορίστηκε στην προβολή μιας “ανθρώπινης πλευράς” του, για να τονώσει το πολιτικό του προφίλ. Διάλεξε να διαφημίσει χωρίς ντροπή ως τέτοια, μια απάνθρωπη απόφαση: την κατάργηση της αργίας που ψήφισε ο μπαμπάς και θα κρίνει ο γιος του, όταν μεγαλώσει…

Γιατί δε ρωτάτε κ. Χατζηδάκη και τα παιδιά των εμποροϋπαλλήλων, αν τους αρέσει αυτό το μέτρο; Δε χρειάζεται να μεγαλώσουν, μπορούν να σας απαντήσουν και από τώρα, πώς τους φαίνεται να μη βλέπουν ποτέ τον δικό τους πατέρα, ούτε καν τις Κυριακές, να μην έχουν ποτέ την ευκαιρία να τον χαρούν, έστω για μια Κυριακή, με βάση το νόμο που ψηφίσατε και μάλιστα καμαρώνετε για αυτόν.

Ρωτήστε τα και θα πάρετε την επιβράβευση για το καλό που τους κάνατε…

Υστερόγραφο: για να μην αδικήσουμε, όμως, την προηγούμενη κυβέρνηση και τα φίλα προσκείμενα ΜΜΕ της, που στηλίτευσαν σωστά τον Χατζηδάκη για την ανάρτησή του, να θυμίσουμε ότι ήταν η κυβέρνηση του Τσίπρα, που όχι μόνο διατήρησε τις οκτώ Κυριακές, αλλά πέρασε νόμο να παραμένουν ανοιχτά τα μαγαζιά όλες τις Κυριακές κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, στις τουριστικές ζώνες -μια έννοια, που μπορεί να γίνει λάστιχο και να περιλάβει πρακτικά τα πάντα…

Η μισή ντροπή είναι δική τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου