Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

«Δεν θα τους περάσει - Η Ιστορία δεν ξαναγράφεται»


Θυμίζουμε -κι ας είναι βέβαιοι οι αναθεωρητές της Ιστορίας ότι δεν θα κουραστούμε να το κάνουμε- ότι η Θεσσαλονίκη απελευθερώθηκε κατόπιν πολύνεκρων μαχών του ΕΛΑΣ με τα ναζιστικά στρατεύματα και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Αυτό το γεγονός τιμάται, αυτά τα γεγονότα έγραψε η Ιστορία.

Προφανώς και το περιστατικό δεν είναι τυχαίο: Συνέβη λίγα μόλις 24ωρα μετά τις προκλητικές, ανιστόρητες δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Σιμόπουλου, ο οποίος σε άρθρο του υποστήριξε ότι είναι "παραχάραξη της ιστορίας" πως ο ΕΛΑΣ απελευθέρωσε την πόλη μας και απαίτησε να μην είναι δήθεν "μονόλογος της αριστεράς" η γιορτή για την απελευθέρωση της πόλης από τους ναζί , "για να πάει μπροστά ο τόπος"!!! (αλήθεια δεν μας αποκάλυψε αν στις υπόλοιπες “αντιστασιακές οργανώσεις” συγκαταλέγει τους Δαγκουλαίους, την ΠΑΟ, τον Πούλο, τους Σουμπερίτες, τα Τάγματα Ασφαλείας κ.ά.)

Από τον κυβερνητικό -θυμίζουμε- βουλευτή πήραν τη σκυτάλη δύο δημοτικοί σύμβουλοι, με διακηρυγμένες ακροδεξιές απόψεις, οι οποίοι ο ένας επικαλούμενος τον αρχιναζί Σπέερ (!!!) ο άλλος επαναλαμβάνοντας κατά λέξη τα εμέσματα της εγκληματικής Χρυσής Αυγής ζήτησαν με τη σειρά τους την απομάκρυνση της αναθηματικής πλάκας.

Δεν μπορεί κανείς επομένως να αμφιβάλει για το πού βρίσκονται, σε πολιτικό επίπεδο, οι ηθικοί αυτουργοί των βανδαλισμών.

Η ενέργεια αυτή είναι ένα ακόμα θλιβερό επεισόδιο, απότοκο της σκοταδιστικής προσπάθειας να αναθεωρηθεί (βλέπε διαστρεβλωθεί) η ιστορική αλήθεια. Είναι η συνέχεια σωρείας άρθρων και δημόσιων παρεμβάσεων (μεταξύ των οποίων και από κάποιους που παριστάνουν τους "ιστορικούς"), μνημείων αντικομμουνισμού και βιασμού της ιστορικής μνήμης, που εν χορώ γυρεύουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε ότι τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής ήταν ναζιστικά (νομιμοποιώντας έτσι τα SS). Απαιτούν να "αρθεί η ασυλία του ΚΚΕ", εισηγούνται τη δίωξη των κομμουνιστών για την πολιτική και δράση τους στο πλάι των εργαζομένων και του λαού, γυρεύοντας συνολικά να βάλουν το λαό στο γύψο -κατά τη γνωστή έκφραση, να μην ξεχνιόμαστε, της χούντας των συνταγματαρχών με την οποία, όπως προκύπτει, μοιράζονται αυτοί οι κύριοι τις ίδιες "ιστορικές εκτιμήσεις".
Ασφαλώς είναι γελασμένοι - εκτός βέβαια από καταγέλαστοι. Ούτε η θηριωδία των ναζί στην Κατοχή, ούτε τα εγκλήματα των ταγματασφαλιτών συνεργατών τους, ούτε οι διώξεις τόσων αστικών κυβερνήσεων μπόρεσαν να λυγίσουν τους κομμουνιστές, ποτέ, κανείς δεν κατάφερε να τσακίσει το λαό και του αγώνες του. Ούτε τότε ούτε και τώρα.

Και επειδή τα γεγονότα είναι πεισματάρικα και η Ιστορία πάντα διδάσκει: Η πολιτική που σηκώνει τη σημαία του αντικομμουνισμού, που χύνει εθνικιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο, που φιλοδοξεί να σβήσει από τη συλλογική μνήμη τους λαϊκούς αγώνες και συκοφαντεί τα μεγαλύτερα γεγονότα της πρόσφατης ιστορίας, είναι η πιο αδίστακτη στο χτύπημα των λαϊκών δικαιωμάτων και διεκδικήσεων.
Αυτά τα γεγονότα είναι προοίμιο για τα πολύ χειρότερα. Ας μην εφησυχάζει κανένας εργαζόμενος από τις επικλήσεις για "επιστροφή στην κανονικότητα" ή από τις ενδείξεις για αναιμική και ασταθή ανάπτυξη. Η αντιλαϊκή πολιτική, το ξήλωμα δικαιωμάτων και κατακτήσεων, η επιδείνωση της ζωής για τη λαϊκή οικογένεια, ο αυταρχισμός πρόκειται να συνεχιστούν και από αυτή την κυβέρνηση και να κλιμακωθούν.

ΥΓ: Σχετικά με τη δήλωση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για τον βανδαλισμό του μνημείου: Η (ορθή) καταδίκη των βανδαλισμών αναιρείται εξ ολοκλήρου από τη δήλωση του ότι "υπάρχουν δύο αντίπαλες τάσεις (σχετικά με την αναμνηστική πλάκα) και οι έριδες και αντιπαλότητες πρέπει να βρουν μια κοινή λύση με τη δημιουργία μιας επιτροπής σοφών - ιστορικών" που θα αποφανθεί. Η τήρηση "ίσων αποστάσεων" αποτελεί εν προκειμένω τουλάχιστον υποχώρηση στην υπεράσπιση της ιστορικής μνήμης, συνιστά δικαίωση των βανδάλων.

Δεν μπορούν να κουκουλωθούν ή να μαγειρευτούν τα ντοκουμέντα, οι ιστορικές μαρτυρίες, οι τάφοι των νεκρών ΕΛΑΣιτών στις μάχες έξω και μέσα στη Θεσσαλονίκη στα τέλη Οκτώβρη του '44, για να μην ενοχλούνται οι διάφοροι απολογητές του ναζισμού και όσοι αισθάνονται άβολα με το "οι Γερμανοί είναι φίλοι μας" που δήλωσε μεγάλο μέρος της ελληνικής αστικής τάξης τότε.

 «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου