Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

Το ΕΑΜ ακόμα τους στοιχειώνει


Οι φασίστες στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης

 ζητούν να αφαιρεθεί η αναθηματική πλάκα της απελευθέρωσης

Οι επικεφαλής δύο παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης πρότειναν να ξηλωθεί η αναθηματική πλάκα για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, μπροστά από το Βασιλικό Θέατρο, υποστηρίζοντας πως η πόλη δεν απελευθερώθηκε από
τις δυνάμεις του ΕΑΜ, όπως αναγράφεται.

Την πρόταση έκανε ο επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλονίκη πόλη ελληνική”, Γιάννης Κουριαννίδης, ενώ υπέρ της τάχθηκε και ο Ιωάννης Νασιούλας, επικεφαλής της παράταξης “Νέα αρχή για τη Θεσσαλονίκη”. Ένα φασιστικό αφήγημα που επεκτείνεται και στο… “δημοκρατικό τόξο”, όπως έδειξε η πρόσφατη ανιστόρητη δήλωση βουλευτή της ΝΔ Σιμόπουλου πως οι… “ναζί έφυγαν μόνοι τους από την πόλη”.

Άμεση ήταν η αντίδραση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Σωτήρη Ζαριανόπουλου, που μεταξύ άλλων αποκάλεσε τον Κουριαννίδη φασίστα και κρυπτοχρυσαυγίτη -υπενθυμίζουμε πως την τελευταία φορά που είχε μιλήσει με πολιτικούς χαρακτηρισμούς για τους νεοναζί της χρυσής αυγής, είχε καταδικαστεί από την αστική δικαιοσύνη!

Δυστυχώς, όμως, τα ρεπορτάζ των τοπικών ΜΜΕ δεν αναφέρουν λεπτομέρειες, προτιμώντας να δώσουν περισσότερο χώρο στην ανακοίνωση της Νοτοπούλου, που βρισκόταν στην έναρξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης…

Όσο κι αν η ιστορική αλήθεια κάθεται στον λαιμό των φασιστών, δεν μπορούν να την παραχαράξουν. Ο τόπος αυτός απελευθερώθηκε με αγώνα και όχι κατά τύχη, έχοντας οργανωτή το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου