Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Δεν μπαίνει σε γύψο η αγωνιστική διεκδίκηση ενός λαού


«Δεν γίνεται να βάλεις σε γύψο την αγωνιστική διεκδίκηση ενός λαού», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σχολιάζοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να λάβει μέτρα περιορισμού των διαδηλώσεων.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο κανάλι «Open» σημείωσε ότι κι άλλες κυβερνήσεις επιχείρησαν να βάλουν «στο γύψο» τη λαϊκή διαμαρτυρία αλλά δεν το κατάφεραν και πως το ίδιο θα γίνει και τώρα, διότι λαϊκές διεκδικήσεις με διαδηλώσεις και απεργίες γίνονταν και σε ζοφερές μέρες στον τόπο μας.


Για το Προσφυγικό, υπογράμμισε ότι πρέπει να κλείσουν τα hot spots στα νησιά και οι εγκλωβισμένοι να μεταφερθούν σε κέντρα στην ηπειρωτική χώρα όπου θα υπάρχουν σύντομες διαδικασίας ασύλου και έπειτα να πηγαίνουν στη χώρα προορισμού τους. Πρόσθεσε ότι στη μετεγκατάσταση θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα δικαιώματα των προσφύγων και τα δικαιώματα των κατοίκων, ενώ για τις αντιδράσεις τόνισε ότι δεν μπορείς να τις δικαιολογήσεις.

Για τη δίκη της Χρυσής Αυγής ανέφερε ότι υπάρχουν ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για την καθυστέρηση και τόνισε ότι πρέπει να καταδικαστεί η εγκληματική οργάνωση. Για την «Novartιs» και την προανακριτική για τον Δ. Παπαγγελόπουλο ανέφερε πως η διαδικασία εκφυλίζεται και πως η κόντρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με το αντικείμενο, ενώ ανέφερε πως είναι δικαίωμα των κομμάτων να ορίζουν εκπροσώπους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές όπως επίσης είναι ένα κόμμα μπορεί να ζητήσει από μέλος της επιτροπής να καταθέσει ως μάρτυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου