Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Ειδικό καθεστώς για τα μέλη της «Επιτροπής 2021» ψηφίζει η κυβέρνηση


Προβλέπονται δεκάδες εξαιρέσεις από την ισχύουσα νομοθεσία για φορολογικά και ελεγκτικά ζητήματα

«Κλωβό προστασίας» για τα μέλη της επιτροπής «Ελλάδα 2021» δημιουργεί η κυβέρνηση μέσω ειδικής ρύθμισης που εντάσσει στο πολυνομοσχέδιο της που κατατέθηκε την Παρασκευή τα μεσάνυχτα στην Βουλή.
Το άρθρο 34 του νομοσχεδίου παρέχει ειδικό καθεστώς για όσους εμπλακούν με αυτή την υπόθεση συμπεριλαμβανομένων των μελών του Δ.Σ και της προέδρου της Γιάννας Αγγελοπούλου.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα προβλεπόμενα στο άρθρο τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κρίνονται με βάση την ισχύουσα νομοθεσία για τα μέλη των Δ.Σ των Ανώνυμων Εταιρειών. Αποτελεί μάλιστα ερώτημα τι σημαίνει αυτό με βάση όσα αναφέρονται στο νέο ποινικό κώδικα, αυτόν που πρόσφατα θέσπισε το ακαταδίωκτο από το αδίκημα της απιστίας για τα τραπεζικά στελέχη αλλά και τα μέλη Δ.Σ που λαμβάνουν αποφάσεις επιχειρηματικού ρίσκου.

Η επιτροπή επίσης έχει ειδικό φορολογικό καθεστώς όπως κανείς μπορεί να δει στις παραγράφους 5 και 6. Αντίστοιχα, υπάρχει πλήρης φοροαπαλλαγή για όσους συνδράμουν, μέσω δωρεάς οικονομικά, στο έργο της επιτροπής. Μάλιστα, χαρακτηριστικά αναφέρεται πως οι δωρεές εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα.  Τέλος, οι ιδιωτικοί πόροι της επιτροπής εξαιρούνται από τις διατάξεις περί δημόσιου λογισμικού.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου