Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019

«Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες και Μετανάστες»


«Να καταργηθεί η συμφωνία ΕΕ -Τουρκίας και ο κανονισμός του Δουβλίνου!»

 Οι λαοί και τα παιδιά όλου του κόσμου δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους! Εκφράζουμε ακόμα πιο μαζικά την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και μετανάστες, σε όλα τα προσφυγόπουλα. Έχουμε ευθύνη να τα υποδεχτούμε, να τα αγκαλιάσουμε, να διεκδικήσουμε όρους πραγματικής ένταξης στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Δυναμώνουμε τη συζήτηση, τη διεκδίκηση μέσα από τα μαθητικά συμβούλια, τους Φοιτητικούς Συλλόγους, τα εργατικά Σωματεία,
καταδικάζουμε το έγκλημα και την πολιτική που το προκαλεί.

Οι νέοι και οι νέες που ζούμε, σπουδάζουμε, δουλεύουμε έχουμε κάθε λόγο να δυναμώσουμε την πάλη μας για:
  • Να κλείσουν όλα τα hot spots στα νησιά και στον Έβρο και να μεταφερθούν οι αιτούντες άσυλο στην ηπειρωτική χώρα, όπου θα στεγάζονται σε αξιοπρεπείς χώρους, μέχρι να μεταφερθούν στις χώρες του προορισμού τους.
  • Να στελεχωθούν με επαρκές και μόνιμο προσωπικό όλες οι υπηρεσίες που ασχολούνται με πρόσφυγες. Να εξασφαλιστούν γρήγορες και αξιόπιστες διαδικασίες για τη χορήγηση ασύλου σε όλους τους ανθρώπους που είναι θύματα ιμπεριαλιστικών πολέμων και κατοχής, αντιδραστικών καθεστώτων.
  • Κανένας ανήλικος να μη ζει σε ακατάλληλες συνθήκες, απροστάτευτος, άστεγος ή φυλακισμένος. Να δημιουργηθούν κρατικές δομές φιλοξενίας για τους ασυνόδευτους ανήλικους.
  • Να λυθεί τώρα το πρόβλημα της επανένωσης οικογενειών και η μεταφορά σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ.
  • Να εξασφαλιστεί πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, η πρόσβαση όλων των παιδιών στην εκπαίδευση χωρίς καμία εμπλοκή ΜΚΟ. Να παρθούν όλα τα μέτρα για την κοινωνική ένταξη όσων προσφύγων παραμείνουν στη χώρα.
  • Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι των νησιών και της ενδοχώρας έχουν υποστεί ζημιές από τον διπλό εγκλωβισμό που επιβάλλει η ΕΕ και οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Κ.Ν.Ε
  • Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου