Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Επιχείρηση αποκατάστασης λεγεώνας των SS


Η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, εκφράζοντας τα χιλιάδες μέλη της, τους απογόνους και τους φίλους τους, καταδικάζει την μεθόδευση του κοινοβουλίου της Κιργιζίας που προσπαθεί να αποκαταστήσει την ναζιστική λεγεώνα SS που το 1943, μετά από εκπαίδευση στην ναζιστική Γερμανία, στάλθηκε στην Ελλάδα και πολέμησε κατά του ΕΑΜικού Αντιστασιακού κινήματος.

Η προσπάθεια, που ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβρη στο Κοινοβούλιο της Κιργιζίας από 15 βουλευτές έξι κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή της χώρας, για την αποκατάσταση όσων διώχθηκαν από τις σοβιετικές αρχές, συμπεριλαμβανομένων ακόμη και των "μαχητών" της ναζιστικής "Λεγεώνας του Τουρκεστάν", είναι πέρα για πέρα απαράδεκτη. Αυτή η λεγεώνα, όπως και άλλα τμήματα των ναζιστικών SS, ευθύνεται για εγκλήματα πολέμου κατά των λαών κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, και φέρεται να πολέμησε και στην Ελλάδα κατά του ΕΛΑΣ.

Πρόκειται για επαίσχυντη ενέργεια, που ακολουθεί ανάλογες κινήσεις άλλων αστικών καθεστώτων, όπως το μνημείο που ανέγειραν οι αρχές του Καζακστάν το 2017, στην πόλη Κιζιλόρντα, προς τιμήν του ιδεολογικού νου και ιδρυτή αυτής της λεγεώνας, τον Καζάκο φασίστα Μουσταφά Σοκάι.

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ καταγγέλλει αυτές τις ενέργειες, που συμβαδίζουν με την επιδίωξη δικαίωσης του φασισμού, την αναθεώρησης ιστορίας και των αποτελεσμάτων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, που γράφτηκε με το αίμα του Κόκκινου Στρατού, του λαού της ΕΣΣΔ, και των αντάρτικων κινημάτων της κατεχόμενης Ευρώπης με επικεφαλής τους Κομμουνιστές.

Αυτήν την επιδίωξη άλλωστε στηρίζει και η ΕΕ, μέσα από την αντικομμουνιστική εκστρατεία στην οποία επιδίδεται και την αναθεώρηση της ιστορίας.

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ απαιτεί την άμεση απόσυρση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου και εκφράζει τη στήριξή της στις πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις στην Κιργιζία και στην υπόλοιπη Κεντρική Ασία που αντιτίθενται στην επιχείρηση αποκατάστασης της τουρκμενικής λεγεώνας των SS.

ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου