Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 14 Μαΐου 2019

«Δυο γάιδαροι μαλώνανε... »

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ - ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Μια προκλητική ψευτοαντιπαράθεση πάνω στα ερείπια των εργασιακών δικαιωμάτων που άφησαν από κοινού οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και η σημερινή του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ανακάμψει η κερδοφορία του κεφαλαίου, έστησαν την Κυριακή Αλ. Τσίπρας και Κυρ. Μητσοτάκης.
Την αφορμή έδωσαν τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ στο πλαίσιο της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Κυριακή. Υπερθεματίζοντας σε αντιλαϊκά μέτρα και κλείνοντας το μάτι στο μεγάλο κεφάλαιο, για την εύνοια του οποίου διαγκωνίζεται με τον Αλ. Τσίπρα, πρότεινε την καθιέρωση 7ήμερης βδομάδας εργασίας: «Στον νέο κόσμο που έρχεται, οι άνθρωποι θα δουλεύουν με διαφορετικό τρόπο απ' ό,τι δούλευαν μέχρι σήμερα (...) όταν μία επιχείρηση συμφωνεί με τους εργαζόμενους, συμφωνεί με επιχειρησιακή σύμβαση να πάει από 5ήμερο σε 7ήμερο με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων και με πολύ καλύτερες απολαβές απ' ό,τι θα είχαν οι εργαζόμενοι πριν, και με αυξημένα δικαιώματα, και συμφωνούν τα δύο μέρη. Δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να αναγνωρίζουμε ότι είμαστε σε έναν κόσμο που αλλάζει. Και πρέπει οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις να προσαρμοστούν - και το κράτος βέβαια - σε αυτήν τη νέα πραγματικότητα».

Τα λεγόμενά του δεν άφησε να πέσουν κάτω ο Αλ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, στην προσπάθειά του να φιλοτεχνήσει φιλεργατικό προφίλ ώστε να κρύψει ότι η δική του κυβέρνηση πήρε τη σκυτάλη από τη ΝΔ και απογείωσε την «ευελιξία» και τη δουλειά την Κυριακή σε μια σειρά από κλάδους, πλάι στα υπόλοιπα αντεργατικά «κατορθώματα», «βγήκε στα κεραμίδια», λέγοντας: «Αντί να δεσμευθεί για τη διατήρηση της μόνιμης 13ης σύνταξης, που θα ψηφίσουμε μεθαύριο στη Βουλή», ο Κυρ. Μητσοτάκης «δεσμεύθηκε για την κατάργηση του 5ήμερου και την καθιέρωση της 7ήμερης εργασίας (...) να μην υπάρχουν ούτε Κυριακές, ούτε γιορτές, ούτε σχόλες, ούτε ανάπαυλα για τους εργαζόμενους (...) Αυτές τις ιδέες τα γεράκια του ΔΝΤ δεν μας τις είχαν προτείνει. Τους ξεπέρασαν σήμερα... ψήφος στη ΝΔ στις ευρωεκλογές σημαίνει πισωγύρισμα, αλλά στις εθνικές εκλογές σημαίνει επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα».

https://www.rizospastis.gr/

Μπροστά στο θόρυβο που ξεσηκώθηκε, το γραφείο Τύπου της ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική της σύμπλευση πάνω στα ζητούμενα του κεφαλαίου, ανέφερε ότι «το Μαξίμου καταγγέλλει τον κ. Μητσοτάκη για μια επιχειρησιακή σύμβαση την οποία ενέκρινε το Υπουργείο της κ. Αχτσιόγλου (!), η οποία προβλέπει την επταήμερη λειτουργία της εταιρείας "Παπαστράτος" και όχι βέβαια την επταήμερη εργασία των υπαλλήλων της», ενώ και ο Κυρ. Μητσοτάκης επανήλθε εγκαλώντας τον πρωθυπουργό ότι «καταγγέλλει μια σύμβαση που η δική του κυβέρνηση ενέκρινε, σε μια εταιρεία που ο ίδιος επισκέφθηκε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου