Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Οι συνταξιούχοι παλεύουν για επιστροφή των κλεμμένων

Οι συνταξιούχοι παλεύουν για επιστροφή των κλεμμένων και όχι 13η σύνταξη καρικατούρα, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος στην Ολομέλεια της Βουλής, μιλώντας για το νομοσχέδιο των 120 δόσεων. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση ζητά από το λαό να συνεχίσει να θυσιάζεται για να πάρει κάποιο επίδομα, δηλαδή να συνεχιστεί η αντιλαϊκή πολιτική των «ματωμένων» πρωτογενών πλεονασμάτων και οι λακές οικογένειες να επιβιώνουν με επιδόματα.
Χαρακτήρισε θράσος να μιλάει η κυβέρνηση περί αποκατάστασης της εργασίας και να τσακώνεται με τη ΝΔ για την 7ήμερη εργασία, όταν η πολιτική της ΕΕ είναι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας σε ετήσια βάση και όταν υπάρχει κοινοτική οδηγία που επιτρέπει το συνεχόμενο 12ήμερο!

Προκάλεσε την κυβέρνηση να κάνει δεκτή την τροπολογία του ΚΚΕ για την προστασία του δικαιώματος της απεργίας, με την κατάργηση του 50+1, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν την κάνει δεκτή, όταν μάλιστα δεν έχει δημοσιονομική επίπτωση, διότι στηρίζει τα συμφέροντα των επιχειρήσεων.

Για τη ρύθμιση των 120 δόσεων υπογράμμισε πως είναι δώρο άδωρο αφού καλούνται οι χρεωμένοι αυτοαπασχολούμενοι να πληρώσουν τόσο τα σημερινά χαράτσια όσο και τις προηγούμενες οφειλές, ενώ δεν τα φέρνουν βόλτα. Ο Νίκος Καραθανασόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση με ένα νομοσχέδιο-φερετζέ μάταια προσπαθεί να συγκαλύψει πως η αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχισθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου