Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Φύκια για μεταξωτές κορδέλες οι εξαγγελίες για την κατάργηση των «capital controls»


Η πομπώδης εξαγγελία της κατάργησης των «capital controls» από τον πρωθυπουργό, «εντάσσεται στη συστηματική προσπάθεια η οποία γίνεται για να ωραιοποιηθεί η κυβερνητική πολιτική, αλλά και οι επώδυνες επιπτώσεις στα λαϊκά στρώματα», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Η κυβέρνηση μας έχει συνηθίσει σε κινήσεις εντυπωσιασμού και επί της ουσίας δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες», ανέφερε, προσθέτοντας
πως αυτή η προσπάθεια «στοχεύει στην άμβλυνση των κριτηρίων του λαού απέναντι στις αντιλαϊκές μνημονιακές δεσμεύσεις οι οποίες παραμένουν σε ισχύ».

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος ξεκαθάρισε πως από την πλήρη άρση των «capital controls» δεν θα ωφεληθούν οι εργαζόμενοι και ο λαός, γιατί το νομοθετικό πλαίσιο αναπαραγωγής μιας πολύ φτηνής, χωρίς δικαιώματα, εργατικής δύναμης θα ζει και θα βασιλεύει στο όνομα της ανταγωνιστικότητας.

Όπως εξήγησε, από την πλήρη άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων θα ωφεληθούν οι τράπεζες και τα μονοπώλια γιατί θα έχουν πολύ πιο εύκολη πρόσβαση σε νέα κεφάλαια. «Έτσι, λοιπόν, η περιβόητη επιστροφή στην ομαλότητα δεν είναι τίποτε άλλο παρά η σκανδαλώδης διεύρυνση των προνομίων του κεφαλαίου, τη στιγμή που για τους εργαζόμενους, όχι μόνο παραμένει άθικτος, αλλά ισχυροποιείται ακόμη περισσότερο με τις ρυθμίσεις και τις τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, ο εργασιακός μεσαίωνας», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα προσωπικά δεδομένα, στο οποίο εντάχθηκε η τροπολογία για τα «capital controls», τόνισε πως οδηγεί σε γενικευμένο και προληπτικό φακέλωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου