Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Να καταργηθούν τα άρθρα 27 και 28 του Συντάγματος


Η αναθεώρηση του Συντάγματος γίνεται «προς αντιδραστικότερη κατεύθυνση», τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συνεχίζεται η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Με αφορμή τις κορόνες των βουλευτών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων για την ισχύ του Συντάγματος, περί πατριωτισμού κ.λπ. επισήμανε ότι το ΚΚΕ κατέθεσε πρόταση για την κατάργηση του άρθρου 27 του Συντάγματος, αλλά βρήκε απέναντί του τα άλλα κόμματα.


Υπενθυμίζουμε ότι στην προηγούμενη Βουλή που αποφάσισε ποια άρθρα θα αναθεωρηθούν, το ΚΚΕ πρότεινε να καταργηθούν η παράγραφος 1 του άρθρου 27 του Συντάγματος που επιτρέπει τη μεταβολή των ορίων της ελληνικής επικράτειας και η παράγραφος 2 του άρθρου 27 που δίνει το δικαίωμα της διέλευσης από την Ελλάδα ξένης στρατιωτικής δύναμης. Ωστόσο, με ευθύνη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ το άρθρο 27 δεν περιλαμβάνεται στα υπό αναθεώρηση άρθρα.

Η Λιάνα Κανέλλη ανέφερε πως το ΚΚΕ προτείνει επίσης να καταργηθεί το άρθρο 28 το οποίο προβλέπει ότι υπερισχύουν του Ελληνικού Δικαίου οι κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και οι Διεθνείς Συμβάσεις. Το ίδιο άρθρο επιτρέπει την εκχώρηση αρμοδιοτήτων που προβλέπονται από το Σύνταγμα στα όργανα διεθνών οργανισμών όπως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Μάλιστα, σχολίασε καυστικά πως τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης «τις υιοθετούμε βιομηχανικά» στο Ελληνικό Δίκαιο, «και εδώ συζητάμε για την ισχύ του Συντάγματος και το κύρος του Προέδρου»!

Επίσης, κατήγγειλε την «εκπαιδευτική» εκδρομή μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου του Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Νάπολη της Ιταλίας, σημειώνοντας πως θα έπρεπε να έχουν σηκωθεί «και οι πέτρες από την Πυλαία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου