Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Σύντομο ιστορικό του αγώνα των Εργαζομένων στα S/M "Καρυπίδης"


 Αγώνα που έδωσαν μέσα από το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «Αρβανιτίδης ΑΕΕΕ» - "ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ"

Τελειωμό δεν έχει ο εμπαιγμός των εργαζόμενων στην επιχείρηση "S/M ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ" (πρώην "S/M Αρβανιτίδης"), οι οποίοι παλεύουν για τα δικαιώματά τους ήδη από το 2016.

 Παρά το γεγονός της πρόσφατης δικαστικής δικαίωσής τους βρίσκονται για ακόμα μια φορά μπροστά στην πιθανότητα να χρειάζεται να εμπλακούν σε νέους μακροχρόνιους δικαστικούς αγώνες.
Να θυμίσουμε πως  η επιχείρηση «S/M ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» έκλεισε όλα τα καταστήματα της εταιρείας, οφείλοντας στους εργαζόμενους δεδουλευμένα από τον Φεβρουάριο του 2016. Παράλληλα τα S/M ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ προχώρησαν στο άνοιγμα  καταστημάτων της «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ, χωρίς τους εργαζόμενους της, παρά το Π.Δ. 178/2002 που αφορά στην προστασία των εργαζομένων σε περίπτωση μεταβίβασης επιχειρήσεων, εγκαταστάσεων ή τμημάτων εγκαταστάσεων ή επιχειρήσεων.

Οι εργαζόμενοι μαζί με το Πανελλαδικό τους σωματείο, όλα αυτά τα χρόνια, δεν σταμάτησαν να αγωνίζονται για τα δεδουλευμένα και τις θέσεις εργασίας τους, αναδεικνύοντας σε κάθε φάση του αγώνα τις ευθύνες της εργοδοσίας, αλλά και της κυβέρνησης, που με τη στάση της κάλυπτε, αν δεν ενθάρρυνε την εργοδοτική ασυδοσία.

Το μεγαλύτερο μέρος των εργαζόμενων στην επιχείρηση «S/M ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» προχώρησε τον Μάη του 2016, μετά  από μήνες απληρωσιάς, σε επίσχεση εργασίας, προκειμένου να διασφαλίσουν τα δικαιώματα τους.

Ο Αγώνας των εργαζόμενων, με  το Πανελλαδικό σωματείο τους, σε βίντεο και φωτογραφίες. 

































Πορεία στο Υπουργείο εργασίας στην Αθήνα

Πορεία στο Υπουργείο εργασίας στην Αθήνα



























Στον δικαστικό αγώνα
  





Στην ΔΕΘ  








Από την 24ωρη απεργία των εργαζομένων Μαρινόπουλοςκαι του Καρυπίδη




Το θράσος της εργοδοσίας του ''Market In'' δεν έχει τελειωμό. Μετά την χρησιμοποίηση της κρατικής καταστολής (ΜΑΤ, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, χρήση γκλομπς), τις 17 συλλήψεις συνδικαλιστών και εργαζομένων ανάμεσά τους ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων που συνελήφθη 2 φορές, τις 22 μηνύσεις, την επιστράτευση μπράβων - ατόμων της νύχτας και εγκληματικών στοιχείων την ημέρα της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας.

Μετά τη συντονισμένη προσπάθεια να λοιδορήσουν, να συκοφαντήσουν, να αμαυρώσουν τον δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων που διεκδικούν το αυτονόητο: να συνεχίσουν την εργασία τους, χωρίς να απολυθεί κανένας από τους νεοπροσληφθέντες όπως προβλέπεται και από την περιορισμένη εργατική νομοθεσία το ΠΔ 178/02.











Οι μπράβοι της  Market-In 

Οργανωμένη επίθεση από μπράβους της νύχτας που στρατολόγησε η εργοδοσία του «Market In», στα Γιάννενα, δέχθηκαν το πρωί εργαζόμενοι της πρώην «Καρυπίδης»

Οι απεργοί και η απεργιακή φρουρά απώθησαν τους τραμπούκους και παρέμειναν στη θέση τους και καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση.

Οι τραμπούκοι επιχείρησαν εκ νέου να χτυπήσουν κατά την έναρξη της συγκέντρωσης, οπότε και απωθήθηκαν και πάλι και κλείστηκαν μέσα στο «Market - In».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου