Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι στη «Βαρβαρέσος ΑΕ»

Την καταβολή των δεδουλευμένων, την τακτική πληρωμή, τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και των θέσεων εργασίας των εργαζομένων στην επιχείρηση «Ευρωπαϊκή Νηματουργία Βαρβαρέσος ΑΕ» ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος στη Βουλή.

Ανέφερε πως οι καθυστερήσεις στη μισθοδοσία αποτελούν δεδομένο τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Αυτό το διάστημα οι 205 εργαζόμενοι στην επιχείρηση παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 2,5 μήνες.
Αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι εξαιτίας αυτής της κατάστασης αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις της καθημερινής τους ζωής.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης παρέθεσε τις ενέργειες που έκαναν οι υπηρεσίες του υπουργείου. Ανέφερε ότι έγινε σύσκεψη συμφιλίωσης στο υπουργείου και πως η εργοδοσία ευχαρίστησε την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Ο Γ. Βρούτσης ανέφερε ακόμα ότι η εργοδοσία κατέβαλε τα δεδουλευμένα για τους μήνες Σεπτέμβρη και Οκτώβρη και πρόσθεσε ότι για τα υπόλοιπα η εργοδοσία ισχυρίστηκε ότι θα δοθούν αν υπάρξει χρηματοδότηση από τις τράπεζες.


Δεν σταματούν το θράσος της εργοδοσίας οι όποιες κινήσεις του κρατικού μηχανισμού τόνισε ο Λεωνίδας Στολτίδης και σημείωσε ότι η εταιρεία δεν πληρώνει τους εργαζόμενους και συνεχίζει τα επενδυτικά σχέδια της.

Σημείωσε ότι η εργοδοσία έχει κάνει χρήση του αντιλαϊκού νομοθετικού πλαισίου κάνοντας μαζικές απολύσεις και μειώνοντας τους μισθούς. Υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενο ένα δρόμο έχουν να ακολουθήσουν είναι αυτός του μαζικού αποφασιστικού αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου