Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Συνέντευξη του Λεωνίδα Στολτίδη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ

Στην επικίνδυνη για τους λαούς κατάσταση που διαμορφώνεται στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, με αφορμή και τις εξελίξεις στη Λιβύη, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης, σε συνέντευξή του το πρωί του Σαββάτου 18 Γενάρη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Όπως είπε ο Λ. Στολτίδης, απαντώντας σε ερώτηση με αφορμή την ένταση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στη Λιβύη, οι αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης δεν έχουν να κάνουν με τα συμφέροντα του λαού, αλλά με την εξυπηρέτηση των συμφερόντων
συγκεκριμένων επιχειρηματικών ομίλων και της ελληνικής αστικής τάξης. Πρόσθεσε πως αυτό το γεγονός εγκυμονεί κινδύνους για το λαό και τη χώρα, καθώς απομακρύνει τον στρατιωτικό σχεδιασμό από την άμυνα και τον εντάσσει στα σχέδια και τις ανάγκες των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών.

Σημείωσε εξάλλου πως η επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης συνδέεται άμεσα με τις κινήσεις της ελληνικής αστικής τάξης, στο πλαίσιο των ανταγωνισμών για τη μοιρασιά της ενεργειακής πίτας στην περιοχή.

Ο Λ. Στολτίδης αναφέρθηκε επίσης στην υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, επαναλαμβάνοντας τη θέση του ΚΚΕ που δεν εστιάζει στο ζήτημα του προσώπου αλλά στην λειτουργία και το ρόλο του θεσμού, στο πλαίσιο του αστικού πολιτικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου