Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2020

Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών

Με κεντρικό σύνθημα - αίτημα, «Όχι στις βάσεις και στα πυρηνικά. Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», πραγματοποιήθηκε μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη, το πρωί του Σαββάτου, μετά από κάλεσμα της ΕΔΥΕΘ, του ΠΑΜΕ και της ΟΓΕ.

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε με συγκέντρωση που έγινε στο Άγαλμα Βενιζέλου, στο οποίο μίλησε ο Νίκος Ζώκας, πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ.
Αμέσως μετά ξεκίνησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τους διαδηλωτές, φθάνοντας έξω από το Αμερικανικό Προξενείο, να βροντοφωνάζουν τα συνθήματα,
«Θεσσαλονίκη, λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών», «Να κλείσουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή, στον πόλεμο του ΝΑΤΟ, καμία εμπλοκή» και «Όχι στην επέμβαση σε Ιράν - Συρία, καμιά συμμετοχή στου ΝΑΤΟ τα σφαγεία». Ακολούθως, η πορεία συνεχίστηκε, καταλήγοντας στο κέντρο της πόλης, όπου και ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο.

Νωρίτερα μιλώντας στη συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου, ο Νίκος Ζώκας, πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Όλοι εμείς, αλλά και πολλοί άλλοι, που δεν έχουν βγει ακόμη στο δρόμο του αγώνα, ζητάμε:
  • Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις και να μην επικυρωθεί από τη Βουλή.
  • Να κλείσει τώρα η Βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις στην Ελλάδα.
  • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές στο εξωτερικό.
  • Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ
Φίλοι και συναγωνιστές,
Η υπογραφή της συμφωνίας με τις ΗΠΑ δεν σημαίνει ότι ο αγώνας μας χάθηκε. Συνεχίζουμε! Προειδοποιούμε την Κυβέρνηση και όλους αυτούς, που στηρίζουν την πολιτική της ελληνικής άρχουσας τάξης, ότι θα μας βρίσκουν μπροστά τους. Να είναι σίγουροι, ότι αύριο θα είμαστε πολλοί περισσότεροι. Καλούμε τους πάντες, την ημέρα ψήφισης της Συμφωνίας όλες και όλοι μαζικά στους δρόμους».
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου