Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2020

Χάρι και Μέγκαν: Στο Μπάκινγκχαμ δεν έχουμε ζωή..

Αχ, τα βάσανα τους πέλαγα, που τα έπνιγαν και γέλαγαν.. Φεύγουν τα παιδιά από τη βασιλική οικογένεια και είναι η άλλη η κορακοζώητη να σκάσει είναι.. Βλέπει μονίμως σήραγγες για να ηρεμεί. Αμ Μπέτυ μου, ”Κατά μάνα κατά κύρη κατά γιο και θυγατέρα” λέμε στην Ελλάδα και εσύ που πήρες, το ψηλό το λελέκι, το Φίλιππο ντε τον Κερκυραίο, έπρεπε να ξέρεις από τέτοιες παροιμίες.
Βέβαια, θα μου πεις πως  ο Φίλιππος έχει ρίξει μαύρη πέτρα πίσω του από τότε που ο λαός ξύπνησε και ξαπόστειλε το ξένο του το σόι να το τρέφουν οι Άγγλοι και πού να στις μάθει τις ελληνικές τις παροιμίες;


Φεύγει το παλικάρι το οποίο προστάτευες σαν κόρη οφθαλμού. Τι τον είχες καλύψει τότε που ντύθηκε ναζί; Που εδώ που τα λέμε και εσύ τους Ναζί κρυφο-υποστήριζες, αλλά και τι να κάνεις που ο λαός δεν ήθελε και εσύ ζεις από τα λεφτά τους; Αχ, πού είναι εκείνες οι ωραίες οι εποχές που μπορούσε να μαστιγώνεις, να φυλακίζεις, να εκτελείς όσους υπηκόους σου πήγαιναν κόντρα; Αχ, μεγαλεία που έχασες Μπετάκι μου, που γεννήθηκες σε δημοκρατική εποχή. Τώρα μόνο κάτι εθιμοτυπικές εξουσίες έχεις, που στολίζεσαι εσύ και ο άνδρας σου σας κινητά κοσμηματοπωλεία του Λαλαούνη. Σε νιώθω αγάπη μου από τα τρίσβαθα της ψυχής μου!


Δε θυμάμαι εγώ νομίζεις, τότε που πάλι τον προστάτευσες, τότε που είχε βγει με τα αχαμνά του όξω, σε εκείνο το πάρτι με τις πληρωμένες γκομενούλες ντε, γιατί εδώ που τα λέμε και θα μου το επιτρέψεις, ποια θα καθόταν στον κοκκινοτρίχη εγγονό σου χωρίς να πληρωθεί; Το μόνο καλό που είχε αυτό το παιδί ήταν που υπήρχε η αμυδρή ελπίδα να γίνει κάποτε βασιλιάς και η άλλη να είχε εξασφαλισμένη την βολή της για μια ζωή. Κατά τα άλλα ένας δημόσιος υπάλληλος με περιορισμένα έξοδα και πολλές υποχρεώσεις ήταν. Άντε τώρα να γυρνάς όλη την γη και να πρέπει να δείχνεις χαρούμενη που φιλάς φτωχούς και αρρώστους και να έχεις και έναν ακαμάτη κοκκινοτρίχη να σέρνεις χωρίς κορώνα!


Πάλι καλά που βρέθηκε και αυτή η Μέγκαν να τον φορτωθεί, η οποία νόμιζε πως ο βασιλικός θεσμός είναι κάποιος αιώνιος ρόλος και όταν σβήνουν τα φώτα θα κάνει τα δικά της. Πού να το φανταζόταν πόσο Κέρβερος είσαι και εσύ και όσοι τρώνε γύρω από το θεσμό της βασιλείας – και είναι και πολλοί πανάθεμά τους – και δεν πέφτει κιόλας. Για να μην μιλήσω για τους βιτσιόζους τους Βρετανούς που ψωμί, τυρί δεν έχουνε λουλούδια γι’ αυτά… που κρατούσε ο εγγονός σου στην φώτο έχουνε.. Σας υποστηρίζουν για να έχουν τουρισμό οι περισσότεροι, αλλά υπάρχουν και οι πυροβολημένοι που ξεκοκαλίζουν περιοδικά τι φόρεσε η μια τι φόρεσε η άλλη, και αν καταφέρατε να αεριστείτε με ευκολία, γιατί το έχουν ένα άγχος με τον εξαερισμό των εντέρων σας ορισμένοι.


Γιατί μήπως οι πρίγκιπες δεν κλάνουν; Και κλάνουν και αισθάνονται και κλασμένοι, ειδικά από την εργατική τάξη της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά όλα ορθώς τα προέβλεψε ο Μαρξ – πλην το πού θα γινόταν τελικά η επανάσταση.. Ας ξαναγυρίσω στα βάσανα της βασιλικής οικογένειας με τη φυγή του ασώτου. Δεν πα’ να είσαι βασίλισσα; Αν είσαι και Κατίνα, δε σου βγαίνει από μέσα σου, όσα δωμάτια και αν έχει το σπιτικό σου. Βγήκε η συναγωνίστρια Μπέτυ, στο διάδρομο μεταξύ ζωής και θανάτου με την Ζωζώκα Σαπουντζάκη, απαστράπτουσα και αυστηρή σε ένα γραφείο γεμάτο κορνίζες πάνω, να μεταδώσει το μήνυμα της αγάπης τα Χριστούγεννα και έλειπε η φωτογραφία του ζεύγους.

Τέτοιου είδους κατίνα δηλαδή! Χειρίστου είδους. Σαν την μπιρμπίλω τη δική σου την πεθερά, που αυτή έχει και δικαιολογία, καθότι βλαχάρα που κατέβηκε στα Σεπόλια και με δυσκολία έβγαλε το μάλλινο βρακί από πάνω της, αλλά η Μπέτι τόση κατινιά και τοξικότητα; Αμ, το άλλο που το βάζεις;! Που μέχρι και το Μαντάμ Τισό, έβγαλε λέει τα κέρινα ομοιώματα του ζεύγους!


Είμαι βέβαιη πως τα έχει η Μπέτυ στο δωμάτιο της και τα λιώνει πόντο πόντο χορεύοντας γυμνή γύρω τους.. Θυμάστε τότε που λέγανε μια θεωρία πως η Βασίλισσα Ελισάβετ και το σόι της ήταν σαύρες (δεν εννοώ άσχημοι. Ότι δεν έχουν καλά γονίδια το βλέπεις εξόφθαλμα), κανονικές σαύρες και τα βράδια μεταμορφώνονται;. Έτσι την φαντάζομαι: Γυμνή γερασμένη ανθρωπόμορφη σαύρα να στριφογυρνά γύρω από τα κέρινα ομοιώματα και να τα καίει.. Πρέπει να γράψω ταινία τρόμου το διαβόλι…


Φεύγουν λοιπόν τα κακόμοιρα, τα φτωχά από τα παλάτια με μια βαλίτσα γεμάτη όνειρα και καμιά σαρανταριά εκατομμύρια ευρώ, για τα πρώτα τους έξοδα και με την ελπίδα, πως κάτι θα βρουν να κάνουν και αυτοί στην ζωή τους. Βέβαια, με γονίδια ελληνικά ο απογαλακτισμός είναι δύσκολος. Θα καβαντζώνουν ένα επίδομα από τον πατέρα του Χάρι, τον Κάρολο, και θα έχουν να τρώνε τα δύσμοιρα κι αυτά. Οικονομικά ανεξάρτητα είπαν πως θα γίνουν και γέλασε ο κάθε πικραμένος εργαζόμενος, που τον ξεζουμίζουν για να έχει ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του και ένα σαββατοκύριακο στα Σούρμενα.

Πολύ σκληρή δουλειά θα κάνουν είμαι σίγουρη.. Κινούμενες διαφημιστικές ταμπέλες θα καταλήξουν. Θα εμφανίζονται σε γκαλά και θα πουλούν τα περασμένα τους μεγαλεία. Θα κερδίζουν χρήματα, επειδή ο κοκκινοτρίχης γεννήθηκε από βασιλικό σπέρμα. Άκοπα χρήματα. Ο πατέρας πήδηξε ένα βράδυ και εισπράττεις για όλη την υπόλοιπη ζωή σου. Ούτε πανεπιστήμια, ούτε ουρές στον ΟΑΕΔ. Θα κάνουν τα παιδιά και καμιά διαφήμιση όπως ο δικός μας σκατοψύχης Γκορμπατσώφ σε διάφορες εταιριούλες με πίτσες, μαγιονέζες και πιπέρια και όλα καλά. Άντε να κάνει και αυτή καμία ταινιούλα κανένα σήριαλ για να μπορεί να φέρει λίγο μπρι παραπάνω στο τραπέζι, όχι τίποτα άλλο μη νομίζετε.. Λίγο πατέ, λίγο μπρι, ένα κουτάκι χαβιάρι τέτοια σε μικρές ποσότητες.. Μην παίρνει θάρρος και ο κυρ-Στέφανος, γιατί τώρα πρέπει να βγάζουν μεροδούλι μεροφάι..


Τόσο τα λυπήθηκε και η ψυχή των μανατζαραίων εταιρίας καφέ στον Καναδά και τους δίνει, λέει, εφ’ όρου ζωής τον πρωινό τους καφέ αρκεί να μείνουν στον Καναδά. Και γιατί Καναδά μου να έρθουν εκεί τα παιδιά; Ελληνικά γονίδια διαπερνούν το σώμα του Χάρι και του Άρτσι και πρέπει να έρθουν εδώ στην Ελλάδα, να ζεσταθεί το κοκαλάκι τους και αν θέλουν χορηγό θα πω εγώ σε ένα γνωστό μου τυρέμπορα να τους δίνει δωρεάν τουλουμοτύρι μπας και δέσουν τα σαφριακιασμένα που είναι αδύνατα και μίζερα.

Τώρα, σκέφτομαι γιατί τόση ειρωνεία; Μπορεί όντως να το εννοούν τα παιδιά και να γίνουν ανεξάρτητα οικονομικά χωρίς το γκλάμους. Δεν μπορούν; Δεν μπορείτε να σκεφτείτε την Μέγκαν κάπου στην Δραπετσώνα μοδίστρα να γαζώνει και να σιγοτραγουδά και τον Χάρι να δουλεύει πηλοφόρι και μυστρί; Όχι ε;


Εγώ τους σκέφτομαι Σιβηρία και κάπως μου φτιάχνει το κέφι πρωνιάτικα.. Όταν επιτέλους ο λαός διώξει τους χαραμοφάηδες που απασχολούν την επικαιρότητα με τα καμώματά τους για να πάρουν λίγη δημόσια προσοχή.. Και γενικότερα όλους τους χαραμοφάηδες να τους δούμε να δουλεύουν πραγματικά και με ”τον κόπο των χεριών τους να γεμίζουν το πιάτο των παιδιών τους” που λέει και η Μάρω Μάρκελλου στο τραγούδι ”10 υδραυλικοί”, και να μας αφήσουν ήσυχους με τις ψευτο-επαναστάσεις τους, τις δηθενιές τους και την απλή ”απλότητα” που θέλουν να έχουν.

Αν δεν ξέρεις τι σημαίνει πραγματικά ”οικονομικά ανεξάρτητος” και με τι μόχθο και αγωνία μπορεί να γίνει κάποιος καλύτερα να μην το χρησιμοποιείς, τσαντίζεις όλους όσους ξέρουν και σε βλέπω Σιβηρία χωρίς ενυδατική κρέμα και ξέρω πόσο πολύ πονάει η έλλειψη ενυδατική τους ”πουπουλένιους άριστους αστούς” και τους γαλαζοαίματους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου