Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα με τον πρέσβη του Ιράν

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε, στην έδρα του Κόμματος, με αντιπροσωπεία της ιρανικής πρεσβείας στην Αθήνα με επικεφαλής τον πρέσβη του Ιράν, Ahmad Naderi. Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στην
περιοχή και την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την επίθεση των ΗΠΑ στο διεθνές αεροδρόμιο του Ιράκ και τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί και Ιρακινών αξιωματούχων.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας καταδίκασε το νέο αμερικανικό έγκλημα και την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, εξέφρασε την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στους λαούς του Ιράκ και του Ιράν και ανέδειξε τους κινδύνους που προκαλεί η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή, η όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ εξέφρασε την ανησυχία του Κόμματος για την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και έθεσε τη θέση του ΚΚΕ για το σεβασμό των συνόρων. Επίσης, ενημέρωσε τον πρέσβη για την πάλη του ΚΚΕ κατά της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις στρατιωτικές βάσεις και καυτηρίασε την πολιτική της κυβέρνησης και των προηγούμενων κυβερνήσεων για την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Οι λαοί -τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας- έχουν δικαίωμα να ζούνε ειρηνικά και σήμερα είναι επιτακτική η ανάγκη να δυναμώσει η κοινή πάλη κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, για το ξήλωμα των ξένων στρατιωτικών βάσεων και την απομάκρυνση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων από την περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου