Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Αναβρασμός στη Σούδα

Σε αναβρασμό βρίσκεται η βάση των Αμερικανών στη Σούδα, που παίζει κομβικό ρόλο στα δολοφονικά σχέδια των ΗΠΑ στην περιοχή που «βράζει» μετά τη δολοφονία Σουλεϊμανί, μετατρέποντας και το λαό της περιοχής σε στόχο των ανταγωνισμών.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», πριν μερικές μέρες προσγειώθηκαν στην 115 Πτέρυγα Μάχης (όπου και το αεροπορικό σκέλος της
αμερικανικής βάσης) τέσσερα ελικοφόρα τύπου «Οσπρεϊ» (CV-22B) και δύο μεταγωγικά C-130, προερχόμενα από το Μίλντενχολ της Αγγλίας, όπου εδρεύει η 352 Πτέρυγα της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων της αμερικανικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα έξι αεροσκάφη προορίζονται για επιχειρήσεις μεταφοράς Αμερικανών πολιτών ή αξιωματούχων από την ευρύτερη περιοχή του Ιράκ, σε περίπτωση που απαιτηθεί κάτι τέτοιο, μετά την επιδείνωση των αμερικανοϊρανικών σχέσεων, απότοκο της δολοφονίας Σουλεϊμανί.

Αλλά η μετακίνηση αμερικανικών δυνάμεων στη χώρα, πάνω στην όξυνση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή και την Ανατ. Μεσόγειο, δεν σταματά εδώ. Στις 13 του μήνα καταφθάνουν στην Ελευσίνα και άλλες μονάδες ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ, επισήμως για συνεκπαίδευση με τις ελληνικές.

Επίσης, στη Μεσόγειο πλέει αυτήν τη στιγμή, με κατεύθυνση προς το Σουέζ και τον Περσικό, το ελικοπτεροφόρο του Ναυτικού των ΗΠΑ «USS Bataan», φορτωμένο με εκατοντάδες πεζοναύτες, πλαισιωμένο από τα συνοδευτικά του πλοία «USS New York» και «USS Oak Hill». Η Σούδα βρίσκεται σε ετοιμότητα για υποστήριξη του στολίσκου, τον ανεφοδιασμό και όποια άλλη υπηρεσία χρειαστεί.

Τέλος, πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι αναμένεται νέο αίτημα από πλευράς της αμερικανικής κυβέρνησης για αποστολή πλοίου του ελληνικού ΠΝ (φρεγάτα) για περιπολίες στα Στενά του Ορμούζ. Θυμίζουμε, «αίτημα» είχε υποβληθεί και παλιότερα, με την κυβέρνηση, επικαλούμενη τότε, ένδεια μέσων και τις ανάγκες επιφυλακής σε Αιγαίο και Ανατ. Μεσόγειο, να προσφέρει στήριξη με προσωπικό, συλλογή, ανάλυση και ανταλλαγή πληροφοριών.

(Πηγή: Εφημερίδα «Ριζοσπάστης»)


Για80 νεκρούς «Αμερικανούς τρομοκράτες» κάνει λόγο η Τεχεράνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου