Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

«Άγια» λόγια: «Η αργία είναι για τους τεμπέληδες»!


«Έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει. Όλα τα άλλα είναι αστειότητες και προφάσεις. Η αργία είναι για τους τεμπέληδες».

Η φράση αυτή δεν ανήκει σε κάποιο «άξιο» στέλεχος της «αγοράς» αλλά στον εκλεκτό της εκκλησίας της χώρας, τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει την απόφαση του υπουργείο Παιδείας σχετικά με την γιορτή των Τριών Ιεραρχών.

Ο αρχιεπίσκοπος υποστήριξε ότι η ημέρα των Τριών Ιεραρχών είναι μια σχολική εορτή, κατά την οποία τα παιδιά, σύμφωνα με το πρόγραμμα του σχολείου τους, θα παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις, θα πάνε στην εκκλησία και θα κάνουν μάθημα. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη χθεσινή εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας διευκρινίζεται ότι:

Η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των τριών Αγίων και της Παιδείας, καθώς και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας. Η εν λόγω ρύθμιση αφορά τόσο την πρωτοβάθμια όσο και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική. Κατά τα λοιπά, το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά και θα πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας.

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Περί χριστιανών Ταλιμπάν
    «στους πρώτους καταστροφείς του ναού συγκαταλέγονταν και οι πρώτοι χριστιανοί, που δυσφορούσαν για τους γυμνούς άνδρες και τις γυναίκες που απεικονίζονταν στα γλυπτά».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου