Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Μαζική κινητοποίηση ενάντια στο νέο νόμο-λαιμητόμο


Συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στο αντιασφαλιστικό έγκλημα διαμήνυσαν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι μέσα από τη μαχητική και πολύ μαζική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε, χθες, το απόγευμα και στη Θεσσαλονίκη.

Στη συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου έδωσαν το «παρών» εργαζόμενοι από μια σειρά κλάδους και χώρους δουλειάς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, συνταξιούχοι και φοιτητές με τα πανό των σωματείων και των συλλόγων τους.


Στην ομιλία του ο Θανάσης Κουτσουράς, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων  Θεσσαλονίκης, ανέφερε ότι η μάχη που δόθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα αποτελεί παρακαταθήκη και συνεχίζεται από σήμερα με μεγαλύτερη ορμή. Μπροστά στην επιδημία του νέου ιού, ανέδειξε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επικρατεί στη δημόσια υγεία και κάλεσε όλα τα εργατικά σωματεία, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, όλους τους λαϊκούς φορείς να είναι σε ετοιμότητα διεκδίκησης των αναγκαίων μέτρων και μέσων προστασίας που θα συμβάλουν στην προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού. Αναφέρθηκε στο «συνέδριο»- παρωδία της ΓΣΕΕ και τόνισε: «Συνεχίζουμε τον αγώνα για την αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων μέσα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Μαζικοποιούμε, δυναμώνουμε τα ταξικά σωματεία. Δεν αφήνουμε σε χλωρό κλαρί τις λέρες των εργατοπατέρων όπου είμαστε μειοψηφία. Οργανώνουμε την πάλη των εργαζόμενων από τα κάτω με άξονα την σύγχρονες ανάγκες μας».

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης. Με συνθήματα όπως «Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», «Ασφάλιση - υγεία - σύνταξη - δουλειά, δεν θα τα χαρίσουμε στα αφεντικά».

Οι διαδηλωτές ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού για το Σάββατο 7 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου, οπότε έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση εργατικών σωματείων και Συλλόγων Γυναικών για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου