Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Ποιοι πρέπει να φορούν μάσκες


Νέες, επικαιροποιημένες οδηγίες για τη χρήση μάσκας, για την προστασία από τον κορωνοϊό, προέκυψαν από την έκτακτη σύσκεψη που έγινε σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια, με τη συμμετοχή του Υπουργύ Υγείας Βασίλη Κικίλια, του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών της Β. Ελλάδας Δημήτρη Τσαλικάκη και Παναγιώτη Μπογιατζίδη και του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιου Εξαδάκτυλου.


Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ζήτησε από τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη μέσω skype, να προχωρήσει σε επικαιροποίηση των οδηγιών για τη χρήση μάσκας.

Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες:

Ποιοι πρέπει να φορούν μάσκα

Μάσκες θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν όσοι ασθενείς έχουν συμπτώματα κρυολογήματος και εάν και εφ’ όσον θα πρέπει να επισκεφθούν για να λάβουν ιατρική συμβουλή ή βοήθεια:
— Νοσοκομεία (δημόσια ή ιδιωτικά)
— Κέντρα Υγείας
— ΤΟΜΥ, ΠΕΔΥ

Μάσκες πρέπει να φορούν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό

Μάσκες θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό που υποδέχεται ασθενείς με συνάχι ή συμπτώματα γρίπης, σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας κ.λπ.

Ποιοι δεν πρέπει να φορούν μάσκα

Οι υγιείς δεν πρέπει να φορούν μάσκα, τονίζουν οι αρμόδιες υγειονομικές Αρχές. Η κυβέρνηση έχει ζητήσει οι νέες προμήθειες και οι νέες εισαγωγές μασκών που γίνονται στη χώρα, να πηγαίνουν στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας και όχι στα φαρμακεία.

1 σχόλιο:

  1. Γιατί άραγε ο κόσμος και μάλιστα τα δείχνουν και οι τιβές, βάζει μάσκες;
    Άρρωστοι είναι;;;;
    Ε;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    Γιατί, ΜΟΝΟΝ οι άρρωστοι, οι νοσούντες από τον κοροναιό βάζουν μάσκες, για να μην κολλήσουν τους άλλους που έρχονται σε επαφή.
    Γκέγκε;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    Faros;s

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου