Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Ενίσχυση της ΔΑΣ στο ΕΚΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται από τις 8 το πρωί οι αρχαιρεσίες στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) οι οποίες πραγματοποιούνται σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή, στο κτίριο του ΕΚΑ.

Με σύνθημα «Συνδικάτα εργατών - Όχι των εργοδοτών. Ενωτικός, μαζικός αγώνας για εργασία με σύγχρονα δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια» η ΔΑΣ ΕΚΑ καλεί σε
αποφασιστική ενίσχυσή της, ώστε να γίνει ένα μεγάλο βήμα στην υπόθεση της αλλαγής της κατάστασης συνολικά στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. (διαβάστε εδώ το κάλεσμα της ΔΑΣ)

Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες του 31ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Αθήνας πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, με σημαντικές αποφάσεις που εγκρίθηκαν από την μεγάλη πλειοψηφία του, για την οργάνωση της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση και ενάντια στην απροκάλυπτη απευθείας παρέμβαση των εργοδοτών στα συνδικάτα, με μεταφορά πείρας από τους αγώνες και τις προσπάθειες οργάνωσης στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς, με ουσιαστική συζήτηση και αντιπαράθεση για τον ίδιο το ρόλο των συνδικάτων και τον προσανατολισμό του συνδικαλιστικού κινήματος.

Στα πλαίσια αυτά, εγκρίνοντας με μεγάλη πλειοψηφία τις προτάσεις της ΔΑΣ, το Συνέδριο αποφάσισε τον αποκλεισμό εργοδοτικών μηχανισμών - «σωματείων» με απροκάλυπτη συμμετοχή των ίδιων των εργοδοτών και των μεγαλοστελεχών τους. Συγκεκριμένα αποκλείστηκαν οι μηχανισμοί με τις ονομασίες «Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Εταιρειών», «Ένωση Υπαλλήλων Εμπορίας Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ» και «Πανελλήνιος Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων».

Από την ολοκλήρωση του Συνεδρίου και μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής, δηλαδή μέχρι την τελευταία στιγμή πριν τις αρχαιρεσίες, οι εν λόγω μηχανισμοί με τη στήριξη της διορισμένης ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ επιδόθηκαν σε μια πρωτοφανή μεθόδευση για την ανατροπή των αποφάσεων του συνεδρίου, πηγαίνοντας 9 φορές μέσα σε πέντε μέρες στα δικαστήρια (όταν οι εργαζόμενοι και ο λαός για μια απλή υπόθεση μπορεί να ταλαιπωρούνται για χρόνια στις αίθουσες των δικαστηρίων), μέχρι να βρουν δικαστή να νομιμοποιήσει την παρουσία των εργοδοτών στα συνδικάτα!

Παρά το γεγονός ότι έχασαν τα πρώτα έξι δικαστήρια, επέμειναν και τελικά βρέθηκε δικαστής την Παρασκευή 14/2 το μεσημέρι η οποία νομιμοποίησε την άθλια μεθόδευση της εργοδοσίας στους δύο από τους τρεις μηχανισμούς («Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Εταιρειών» και «Πανελλήνιος Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων»). Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι ο δικηγόρος που εκπροσωπούσε το «Σύλλογο Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Εταιρειών» συνομολόγησε ότι είναι και εργοδότες μέλη του Συλλόγου. Χαρακτήρισε τα μέλη των ΔΣ των επιχειρήσεων... διευθύνοντες υπαλλήλους, που δεν επηρεάζουν τη ψήφο των εργαζομένων. Σημείωσε μάλιστα ότι ο ίδιος ο Μάριο Ντράγκι έστειλε συγχαρητήρια επιστολή στο Σωματείο για την επιχειρηματική δράση του επαγγελματικού ταμείου του κλάδου!

«Να γνωρίζουν πως δεν πρόκειται να νομιμοποιηθούν από τους εργάτες και τους αντιπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Αθήνας! Οι εργάτες τους έχουν αποκλείσει!» τονίζει η ΔΑΣ.

6 σχόλια:

  1. Είμαι στα δικαστήρια για εργατικό ζήτημα 7.5 χρόνια. Εχω κερδίσει πρωτόδικα ήρθε το Εφετείο και αντέστρεψε την υπόθεση οτι δεν είναι Ναυτιλιακή εταιρία αλλα παροχής υπηρεσιών την στιγμή που έχουν 56 φοροαπαλλαγές. Είμαι στον Αρειο πάγο με την απειλή για επιστροφή των χρημάτων που πήρα πρωτόδικα. Συνάδελφος έχει φτάσει στον άρειο πάγο στα 4.5 χρόνια με τις δυο πρώτες χαμένες. Απλά δεν τους φοβήθηκε και συνέχισε. Ενα ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ με δωροδοκίες παντού. Αυτή είναι η Συνδικαλιστική μαφία. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παναγιώτη, όταν λένε οι εργαζόμενοι, συνδικαλιστική μαφία και φυσικά το άρθρο, αναφέρετε στης παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ,ΑΠ στην ΓΣΕΕ, ΕΚ και Ομοσπονδίες.
      Αυτό που περιγράφεις είναι κάτι άλλο.

      Αν θες γράψε μου στο Μαιλ, ποιο αναλυτικά να δούμε αν μπορούμε να βοηθήσουμε, αν θες.

      Διαγραφή
    2. Το ξέρω οτι είναι κάτι άλλο. Το έγραψα σε σχέση με τους χρόνους στα Δικαστήρια. Σε ευχαριστώ για την προσφορά βοήθειας. Ο Δικηγόρος είναι Σύντροφος έχουμε μιλήσει με το κόμμα και αν συμβεί το ίδιο στον Αρειο πάγο θα λυθεί πολιτικά σε σχέση με τις Φοροαπαλλαγες των Εφοπλιστών. Πρέπει όμως πρώτα να γίνει ο Αρειος πάγος. Σε ευχαριστώ πολύ πάντως Σύντροφε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Δεν το έγραψα για σένα,σ. Παναγιώτη, αλλά το διευκρίνισα για κάποιον αναγνώστη που δεν το ξέρει

      Διαγραφή
    4. Πάντως να είσαι καλά. Αν ο δικηγόρος δεν ήταν σύντροφος δεν κάναμε τίποτα. Το λάδι... πάει σύννεφο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου