Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

«Ήρθαν κάτι Αμερικάνοι...»

Ήρθαν κάτι Αμερικάνοι...

Με σταθερά βήματα προχωρά η μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε σημείο εφόρμησης του αμερικανικού στρατού στα νότια σύνορα του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία. Οι υποδομές της πόλης και της ευρύτερης περιοχής (το λιμάνι, το αεροδρόμιο και οι οδικοί άξονες) τίθενται στην υπηρεσία των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, Αμερικανός υποστράτηγος να επιθεωρήσει το αεροδρόμιο, το λιμάνι, αλλά και τα στρατόπεδα της περιοχής, διότι η πόλη
συμπεριλαμβάνεται στην άσκηση "Defender 2020", κατά την οποία θα γίνει η μεγαλύτερη μετακίνηση στρατευμάτων και υλικού του αμερικανικού στρατού από τις ΗΠΑ στα σύνορα με τη Ρωσία τα τελευταία 30 χρόνια.

Στο πλαίσιο της μεγαλύτερης άσκησης πολεμικής προετοιμασίας, των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, αναμένεται να αποβιβαστεί στην πόλη μια ολόκληρη μηχανοκίνητη μεραρχία πεζικού του αμερικανικού στρατού, η οποία θα μετακινηθεί μέσω του Έβρου στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, καλύπτοντας το "νότιο μέτωπο" με τη Ρωσία.

Στην άσκηση θα συμμετάσχουν και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, παρέχοντας υποστήριξη για τους χιλιάδες στρατιώτες, αλλά και την υλικοτεχνική υποδομή για τη μεταφορά του πολεμικού υλικού.

Η μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε πολεμική βάση-ορμητήριο, προς όφελος των συμφερόντων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, μαζί με τις υπόλοιπες βάσεις στη χώρα μας θα βαθύνει ακόμη περισσότερο την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ για ιμπεριαλιστικό πόλεμο προς όφελος του κεφαλαίου.

Με την κατάπτυστη ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις, η κυβέρνηση μετατρέπει τη χώρα μας και την περιοχή όχι μόνο σε πολεμικό ορμητήριο για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ αλλά και σε στόχο, όπως έχει γίνει ξεκάθαρο από δηλώσεις αξιωματούχων της Ρωσίας και του Ιράν.

Δίνει το ελεύθερο στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να διατηρεί και να λειτουργεί στρατιωτικές και βοηθητικές υποδομές εντός των εγκαταστάσεων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και οι μεγάλοι κίνδυνοι που αυτή φέρνει είναι η άλλη όψη της πολιτικής στήριξης των μονοπωλιακών ομίλων στο εσωτερικό, της ανάπτυξης για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Για τους εργαζόμενους και το λαό το μενού έχει θυσίες διαρκείας, θυσίες δικαιωμάτων και αναγκών στο όνομα της ανάκαμψης, που με μαθηματική ακρίβεια αργά ή γρήγορα θα φέρει μια νέα κρίση, θυσίες στην ασφάλεια, στην ειρήνη, στα κυριαρχικά δικαιώματα του λαού για τη συμμετοχή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια και στην ελληνική εμπλοκή. Να ξεσηκωθούν ενάντια στην παρουσία των αμερικανικών στρατευμάτων. Να εκφράσουν με κάθε τρόπο, μέσα από τα Σωματεία και τους μαζικούς φορείς την εναντίωσή τους και να δώσουν μαχητικό αγώνα και να απαιτήσουν:
  • Να μην εγκατασταθεί αμερικανοΝΑΤΟική βάση στην Αλεξανδρούπολη.
  • Να ακυρωθεί η ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις.
  • Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας.
  • Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό. Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ

     ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου