Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Ραγδαία κλιμάκωση στη Συρία

Η ραγδαία κλιμάκωση στη Συρία επιβεβαιώνει ότι συνυπάρχει ο πόλος της συνεργασίας ταυτόχρονα με τον πόλο των σφοδρών αντιθέσεων και ανταγωνισμών των αστικών τάξεων στις χώρες, επισήμανε ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι οι κίνδυνοι είναι πάρα πολλοί σοβαροί και κανένας δεν πρέπει να κλείνει τα μάτια του και να επαφίεται σε καθησυχαστικές δηλώσεις, που είχαμε και προηγούμενα επί ΣΥΡΙΖΑ και τώρα επί ΝΔ, περί υποστήριξης της χώρας μας από τους ισχυρούς «συμμάχους» μας, ούτε πρέπει να κοιμάται τον «ύπνο του δικαίου».
Μιλώντας το μεσημέρι της Παρασκευής 28 Φλεβάρη στην εκπομπή του web radio του 902.gr «Κλικ στην Ενημέρωση», ο Ελισαίος Βαγενάς σημείωσε ότι και οι τελευταίες εξελίξεις σηματοδοτούν την ανάγκη να διαμορφωθούν εκείνοι οι όροι προκειμένου η χώρα μας θα βγει από αυτές τις μυλόπετρες των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και θα αποδεσμευτεί από ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς σε βάρος άλλων λαών και περιοχών που οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και που μπορούν να προκαλέσουν μεγάλες αιματοχυσίες, να ξεσπιτώσουν εκατομμύρια ανθρώπους και να βάλουν σε μια αναμέτρηση και τον ελληνικό και τον τούρκικο λαό.

Πρέπει να δυναμώσει η πάλη για να ανατρέψουμε αυτά τα σχέδια και να αποδεσμεύσουμε την Ελλάδα από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, τότε πραγματικά ο λαός θα είναι σε θέση να διαφυλάξει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και να είναι αυτός αφέντης του ενεργειακού πλούτου και κάθε πλούτου που παράγεται σ' αυτή τη χώρα, κατέληξε ο Ελισαίος Βαγενάς.

1 σχόλιο:

  1. Ο ...Λαφαζάνης διαφωνεί. Υπάρχει λέει καλύτερος τρόπος..... Να γυρίσουμε στον εθνικό καπιταλισμό και να πάμε με Ρώσους Κινέζους Ιρανούς Ιμπεριαλιστές και λύθηκε το πρόβλημα. ...Φαράκο ζεις εσύ τους οδηγείς..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου