Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Θα είναι ασυγχώρητο!


Δεν φαίνεται αντιφατικό να δίνεις μια μάχη ενάντια σε μια πανδημία, αλλά να μην αξιοποιείς όλα τα όπλα ή να μην αξιοποιείς συγκεκριμένα όπλα;

Η κυβέρνηση όχι μόνο αρνείται να προωθήσει την αναγκαία επίταξη των ιδιωτικών μονάδων στην Υγεία, αλλά αρνείται ακόμα και να τοποθετηθεί για κάτι που είναι ζωτικής σημασίας και έχει τεθεί δημόσια από το ΚΚΕ.
Το λένε επιστήμονες και φορείς των υγειονομικών, το καταλαβαίνει ο απλός κόσμος. Κι όμως οι υπουργοί αποφεύγουν κάθε αναφορά, όπως ο διάολος το λιβάνι!

Τι συμβαίνει, γιατί η κυβέρνηση κάνει πως δεν ακούει;

Ευθέως ρωτήθηκε τη Δευτέρα η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος και ...ευθέως απέφυγε να απαντήσει! Την ίδια μέρα ο υπουργός Υγείας εμφανίσθηκε στην καθιερωμένη ενημέρωση Τσιόδρα - Χαρδαλιά και δεν είπε λέξη γι' αυτό.

Οι κυβερνώντες επικαλούνται την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία της Ιταλίας και της Ισπανίας μόνο όταν πρόκειται για απαγορεύσεις συναθροίσεων και μετακινήσεων και όχι για να «τρέξουν» και την αναγκαία θωράκιση του συστήματος Υγείας. Σταγονόμετρο για τα μέτρα ενίσχυσης του συστήματος υγείας και σέσουλα για τα μέτρα περιορισμού.

Θεωρούν, άραγε, ότι το δημόσιο σύστημα Υγείας είναι επαρκώς θωρακισμένο;

Δεν έχει ανάγκη από κάθε ένα κρεβάτι, χειρουργείο, εργαστήριο και ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα; Δεν έχει ανάγκη ο λαός μας από όλους τους επαγγελματίες της Υγείας; Δεν έχει ανάγκη από διαγνωστικά κέντρα; Είναι ηλίου φαεινότερον ότι τα χρειάζεται, όπως και κάθε διαθέσιμο υλικό και τεχνολογικό εξοπλισμό.

Το δημόσιο σύστημα Υγείας μπορεί να ενισχυθεί άμεσα αν η κυβέρνηση επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα.

Αν εντάξει τα πάντα και τους πάντες σε έναν ενιαίο κρατικό σχεδιασμό για τη διάγνωση, την περίθαλψη και τη θεραπεία του λαού.

«Ας γίνει το κάθε σπίτι ένα οχυρό ζωής», έγραψε ο πρωθυπουργός, μοχλεύοντας τα περί «ατομικής ευθύνης». Έχει όμως τη βαριά ευθύνη η κυβέρνησή του να οχυρώσει το σύστημα Υγείας με όλους τους τρόπους και με την επίταξη των ιδιωτικών μονάδων. Οι επιπλέον 80 κλίνες ΜΕΘ που ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός είναι σταγόνα στον ωκεανό, που αν τυχόν προχωρήσει το κακό ούτε αυτός δεν θα φτάνει για να τους ξεπλύνει.

Θα είναι ασυγχώρητο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου