Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Κρούσμα κορονοϊού σε Πολωνό εργάτη που είναι σε καραντίνα στην καμπίνα του!

Θετικός στο νέο κορονοιό είναι ένας εργάτης από την Πολωνία, μέλος συνεργείου που εκτελούσε εργασίες σε πλοίο στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος. Το γεγονός επιβεβαιώνει το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Έχει, επίσης, ενημερωθεί και η Λιμενική Αρχή Περάματος.


Το γραφείο Τύπου του υπουργείο δηλώνει πως ο εργάτης είναι σε καραντίνα στην καμπίνα του, ενώ για στο ερώτημα τι θα γίνει με το πλήρωμα και τους εργάτες των συνεργείων η απάντηση ήταν ότι δεν γνωρίζει και πως έχει ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και η Περιφέρεια Αττικής. Η είδηση έχει προκαλέσει ανησυχία σε ναυτεργάτες και μεταλλεργάτες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το συνεργείο αποτελούμενο από 18 εργάτες το έφερε η πλοιοκτήτρια εταιρεία την Κυριακή από την Μάλτα, γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά για το αν έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι και για το αν τέθηκαν σε καραντίνα όπως συμβαίνει με ταξιδιώτες από άλλες χώρες.

Εκτός από αυτό το συνεργείο, στο πλοίο υπάρχει πλήρωμα 40 ατόμων, ενώ δούλευαν και πάνω από 60 εργαζόμενοι σε διάφορα άλλα συνεργεία.

Επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες που έκαναν από την πρώτη στιγμή το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας και το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών ότι δεν γίνονται οι αναγκαίοι έλεγχοι στα πλοία που έρχονται από το εξωτερικό για εργασίας στη ζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου