Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Η ατομική ευθύνη δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη συλλογική ευθύνη του κράτους

Η ατομική ευθύνη δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη συλλογική ευθύνη του κράτους και το μεγάλο πρόβλημα που αναδεικνύεται λόγω του κορονοϊού είναι το δημόσιο σύστημα Υγείας. Το πρόβλημα είναι διαχρονικό και οι ευθύνες βαραίνουν όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα που εφαρμόζουν πιστά με θρησκευτική ευλάβεια την πολιτική της ΕΕ που έχει εμπορευματοποιήσει την Υγεία, επισήμανε μεταξύ άλλων η Αλεξάνδρα Μπαλού, στέλεχος του ΚΚΕ, μιλώντας στο κανάλι «Kontra» το βράδυ της Τετάρτης 11 Μάρτη.


Επισήμανε τις σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τις κλειστές ΜΕΘ λόγω έλλειψης προσωπικού, τη χρόνια υποχρηματοδότηση του τομέα της Υγείας, την αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις του προσωπικού, πολιτική που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα με αποτέλεσμα να ανθίζει ο ιδιωτικός τομέας και τα νοσοκομεία να λειτουργούν με τη λογική του «κόστους - οφέλους».

Σημείωσε την ανάγκη λήψης μέτρων με άμεσες προσλήψεις προσωπικού, με το άνοιγμα των ΜΕΘ, με την 24ωρη λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που είναι τα Κέντρα Υγείας. Η Υγεία είναι αγαθό, δεν είναι εμπόρευμα, πρέπει να παρέχεται σε όλους επί ίσοις όροις δωρεάν, δημόσια, χωρίς επιχειρηματική δράση, κατέληξε για το θέμα.

Οσον αφορά το Προσφυγικό, η Αλ. Μπαλού κατήγγειλε τη συνεχή κλιμάκωση της επιθετικότητας της τουρκικής κυβέρνησης που έχει την ανοχή και της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι αυτό που πρέπει να μας απασχολεί είναι η αιτία που γεννά το Προσφυγικό και αυτή δεν είναι άλλη από τους ανταγωνισμούς και τις αντιπαραθέσεις μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή για να ελέγξουν τις αγορές και τον πλούτο των χωρών.

Ο Ερντογάν, συνέχισε, αξιοποιεί το δράμα των χιλιάδων ξεριζωμένων, ενώ οι ελληνικές κυβερνήσεις με την πολιτική τους συμβάλλουν στο κουβάρι των επικίνδυνων εξελίξεων αφού υπέγραψαν και εφαρμόζουν πιστά τον Κανονισμό του Δουβλίνου και τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες στη χώρα μας και μετατρέπει την Ελλάδα σε φυλακή της ΕΕ. Κατήγγειλε τις ελληνικές κυβερνήσεις που στηρίζουν τους ευρωατλαντικούς και ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, έχουν μετατρέψει τη χώρα σε απέραντο νατοϊκό στρατόπεδο, την ώρα που ΝΑΤΟ και  ΕΕ δεν εξασφαλίζουν την ειρήνη και την ασφάλεια της περιοχής, αντίθετα συμβάλλουν στην αλλαγή των συνόρων για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.

Επανέλαβε τις θέσεις του ΚΚΕ για κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου και της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, την απεμπλοκή της χώρας από τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, κανένα κλειστό και ανοιχτό κέντρο κράτησης, τον απεγκλωβισμό των προσφύγων - μεταναστών από τα νησιά, τη γρήγορη εξέταση των αιτήσεων ασύλου στις περιοχές της Τουρκίας όπου είναι συγκεντρωμένοι και τη γρήγορη διαδικασία εξέτασης των εγγράφων τους στην Ελλάδα για τη μεταφορά τους στις χώρες προορισμού τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου