Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Αυξάνεται η παρουσία ευρωενωσιακής «επιδιαιτησίας»


Μπορεί τα παζάρια της αστικής τάξης της Τουρκίας με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ και τους «εταίρους» της ΕΕ για το Μεταναστευτικό και την «άνευ όρων» στήριξη των ιμπεριαλιστικών σχεδίων της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία να προχωρούν, μετά και το ταξίδι του Ερντογάν στις Βρυξέλλες, όμως η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο παραμένει σύνθετη.
Τις τελευταίες ώρες, ό,τι περιστατικά έχουν αναφερθεί στην περιοχή δεν φαίνεται να έχουν στο επίκεντρο τους χιλιάδες κατατρεγμένους που έχουν εγκλωβιστεί στα σύνορα και πάνω στις πλάτες τους παίζονται αδίστακτα τα γεωπολιτικά παιχνίδια, αλλά λαμβάνουν πλέον και διαφορετικές διαστάσεις.

Τα ξημερώματα της Τρίτης, σύμφωνα με δημοσιεύματα, σήμανε συναγερμός στην ελληνική πλευρά των συνόρων, καθώς έγινε αναφορά για πυροβολισμούς από την τουρκική πλευρά κοντά στο χωριό Σοφικό Έβρου, σε σημείο όπου βρισκόταν όχημα μεικτού περιπόλου Αστυνομίας και Στρατού. Αντίστοιχη αναφορά για πυροβολισμούς υπήρξε την ίδια ώρα και από περιπολικό που βρισκόταν κοντά στο Πύθιο Έβρου. Τα δύο χωριά βρίσκονται σε απόσταση περίπου 6 χιλιομέτρων μεταξύ τους.

Σε χρήση προειδοποιητικών πυρών, σύμφωνα με δημοσιεύματα, φέρεται να προχώρησαν και μέλη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, αποτρέποντας έτσι άνδρες της τουρκικής ειδικής αστυνομίας «Ozel Harekat» να προσεγγίσουν με φουσκωτή λέμβο μια μικρή νησίδα στον ποταμό Έβρο. Τουρκικά Μέσα έχουν δημοσιεύσει φωτογραφίες των ενόπλων της «Ozel Harekat» να πραγματοποιούν νυχτερινές περιπολίες τόσο στην όχθη του ποταμού όσο και στο νερό με φουσκωτές λέμβους.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση καλεί ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς «επιδιαιτησίας» στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στρώνοντας τον δρόμο για επικίνδυνες εξελίξεις, στο φόντο και των δρομολογημένων σχεδίων «διευθετήσεων» και συνδιαχείρισης σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Έτσι, τους 22 Κύπριους αστυνομικούς της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης που βρίσκονται ήδη στην περιοχή αναμένεται να συναντήσει σήμερα Τετάρτη και η ισχυρή πολυεθνική δύναμη του ευρωενωσιακού στρατιωτικού μηχανισμού της Frontex, που θα καταφθάσει αποτελούμενη από αστυνομικούς των ειδικών δυνάμεων της Πολωνίας, της Τσεχίας και της Αυστρίας.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Frontex, Φαμπρίς Λεντζερί, δήλωσε πως η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από τον ίδιο να ενεργοποιήσει την ομάδα ταχείας επέμβασης και πως «το αίτημα αφορούσε αρχικά συνδρομή στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων, ωστόσο, αργότερα αποφασίστηκε παρόμοια επιχείρηση να πραγματοποιηθεί και στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία, στον Έβρο».

Οι ακροδεξιοί της «Ιdentitäre Bewegung Deutschland» στον Έβρο

Τα φασιστοειδή σε ρόλο «εφεδρείας»

Παράλληλα, στον Έβρο συνεχίζουν να εμφανίζονται διάφορα φασιστοειδή πρόθυμα να συμμετάσχουν στην προσπάθεια στοχοποίησης των θυμάτων των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, πολέμων και επεμβάσεων, προκειμένου να συγκαλύπτονται οι πραγματικοί υπεύθυνοι της κατάστασης στα σύνορα και να αθωώνονται η ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Μετά τα ξένα και εγχώρια φασιστοειδή, την εμφάνισή τους σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο «bmftv» έκαναν και οι ακροδεξιοί του κόμματος «Εθνικής Συσπείρωσης» της Μαρίν Λεπέν. Ο αντιπρόεδρος του κόμματος Ζορντάν Μπαρντέγια και ο ευρωβουλευτής Ζερόμ Ριβιέρ, που δήλωσαν πως βρίσκονται στον Έβρο, (σύμφωνα πάντα με τους ίδιους) θα συναντηθούν με τον αντιδήμαρχο Φερών, Δημήτρη Κολγιώνη, με τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη και τον δήμαρχο Σουφλίου, Παναγιώτη Καλακίκο. (Διαβάστε αναλυτικά και εδώ).

Τα φασιστοειδή που συμβάλλουν στους σχεδιασμούς των κυβερνήσεων δεν λείπουν και από την άλλη πλευρά του φράχτη, όπου στην εργαλειοποίηση του δράματος των προσφύγων και μεταναστών από την τουρκική κυβέρνηση φέρεται να πρωτοστατούν και μέλη των «Γκρίζων Λύκων». Ένας από αυτούς, ο Ερκάν Οζκάν, μέλος της ασφάλειας του εθνικιστικού «Καλού Κόμματος» της Μεράλ Αξενέρ, βρίσκεται στις Καστανιές κάνοντας ζωντανές μεταδόσεις από τα επεισόδια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συμμετέχοντας σε αυτά.

Ο Λαγός φωτογραφίζεται με ναζιστές στον Έβρο

Ο περιφερειάρχης,  Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης,

ποζάρει μαζί με τον χρυσαυγίτη στη Χίο Λιοντή Βορριά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου