Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Isolation boxes για τα κρούσματα κορωνοϊού σε νοσοκομεία της χώρας


Isolation boxes, δηλαδή σημεία διαλογής ύποπτων κρουσμάτων κορωνοϊού τοποθετούνται σε νοσοκομεία της χώρας ενώ τα άτομα που έχουν προσβληθεί από τον ιό στη χώρα μας ανέρχονται σε δέκα.

Τι είναι τα isolation boxes
Το πρώτο isolation box έχει τοποθετηθεί στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου «Γεννηματάς». Πρόκειται για ένα κοντέινερ με δύο κρεβάτια και τουαλέτες και αναμένεται να στηθεί άλλο ένα, όπου ο γιατρός υποδοχής θα φορά ειδική στολή και θα υποδέχεται τα ύποπτα περιστατικά. Στόχος είναι να λειτουργήσει isolation box στη σημερινή εφημερία του νοσοκομείου.

Όπως είπε ο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου ΓΝΑ «Γεννηματάς»,  Δημοσθένης Τσούτσος, «ό,τι κριθεί ως ύποπτο περιστατικό από τη διαλογή πριν οι ασθενείς μπουν στα επείγοντα, θα προωθούνται στα isolation boxes, όπου θα λαμβάνονται επιχρίσματα τα οποία θα αποστέλλονται για έλεγχο στο Ινστιτούτο Παστέρ. Η εκτίμηση είναι ότι κάθε ύποπτο κρούσμα θα παραμένει στα σημεία διαλογής για τουλάχιστον 6 ώρες, έως ότου υπάρχει αποτέλεσμα. Εφόσον αυτό συμβαίνει τις βραδινές ώρες ο ασθενής αν έχει ανάγκη νοσηλείας θα εισάγεται στο νοσοκομείο, αν όχι θα τίθεται υπό κατ οίκον περιορισμό μέχρι να βγει το αποτέλεσμα».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου