Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Για το επιβεβαιωμένο κρούσμα στην προσφυγική δομή της Μαλακάσας


Μετά τη Ριτσώνα, το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα, αυτή τη φορά στην παλιά προσφυγική δομή της Μαλακάσας, όπου διαβιούν 2.500 πρόσφυγες, δημιουργεί τεράστια ανησυχία και μεγάλο κίνδυνο, τόσο για τους πρόσφυγες, όσο και για τους εργαζόμενους, σε έναν χώρο όπου εκ των πραγμάτων υπάρχουν συνθήκες μεγάλου συγχρωτισμού και ελλιπή μέτρα υγιεινής και προστασίας.


Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή τόνισε την ανάγκη να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα στις προσφυγικές δομές για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα. Έχει ακέραιη την ευθύνη για να πάρει τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα όπως:

-Να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και να υπάρχει ακριβή εικόνα του αριθμού των κρουσμάτων. Να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα που λαμβάνονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Για όσους ήπια νοσούντες επιλεγεί να παραμείνουν στη δομή, χρειάζεται να προβλεφθεί ειδικός χώρος, καθώς η απομόνωσή τους δεν είναι δυνατόν να γίνει μέσα στα μικρά οικήματα που διαμένουν.

-Να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα υγιεινής, να γίνεται συχνή απολύμανση των χώρων, να χορηγηθούν δωρεάν όλα τα υλικά ατομικής υγιεινής.

-Να εξοπλιστεί και να ενισχυθεί το ιατρείο με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να εξασφαλίζεται η μεταφορά των προσφύγων σε κατάλληλες δομές Υγείας εφόσον χρειάζεται.

-Για το διάστημα του υγειονομικού περιορισμού στη δομή φιλοξενίας να εξασφαλιστούν για όλους τα είδη πρώτης ανάγκης, τα τρόφιμα και τα φάρμακα, συνολικά όλα τα απαραίτητα εφόδια για τη διαβίωση των προσφύγων.

-Να επιδειχθεί ιδιαίτερη φροντίδα για τα περίπου 500 παιδιά.

-Οι εργαζόμενοι είναι η καρδιά της λειτουργίας της δομής και είναι ανάγκη να ληφθούν πρόσθετα μέτρα προφύλαξης και προστασίας, να εξασφαλιστούν σταθερές εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα.

Δήλωσή του ο Γιάννης Γκιόκας, βουλευτής Αν. Αττικής του ΚΚΕ, για το επιβεβαιωμένο κρούσμα στην προσφυγική δομή της Μαλακάσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου