Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

Τσιμουδιά για τις υπερπτήσεις


Ούτε μιλιά ούτε λαλιά από ΕΕ και ΝΑΤΟ για τις εκατοντάδες υπερπτήσεις των τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικά νησιά στο Αιγαίο.
 Τα περί «συνόρων της ΕΕ» τα θυμούνται μόνο όταν πρόκειται για πρόσφυγες και μετανάστες, όταν τα θύματα των στρατιωτικών επεμβάσεων και τη φτώχειας γίνονται εργαλεία γεωπολιτικών σχεδιασμών στα χέρια αστικών τάξεων.
Είναι εξαιρετικά σοβαρό το όλο θέμα. Μόνο σε μία μέρα, στις 15 Απριλίου, έγιναν 15 υπερπτήσεις. Η τουρκική κυβέρνηση έστειλε F 16 να πετάξουν πάνω από Σάμο, Αρκιούς, Γρυλούσα, Λειψούς, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι, Οινούσσες, Παναγιά και τις ακτές της Χίου. Έγιναν τέσσερις εικονικές αερομαχίες με ελληνικά μαχητικά. Πριν λίγες εβδομάδες έγινε υπέρπτηση και στον Εβρο.
Συνολικά το 2019 έγιναν 124 υπερπτήσεις και από την αρχή του 2020 έως τις 15 Απριλίου έγιναν 217 υπερπτήσεις!

Το ΝΑΤΟ είναι στο Αιγαίο, με την επιχείρηση για το προσφυγικό υποτίθεται. Η ΕΕ είναι επίσης στο Αιγαίο, με την επιχείρηση της frontex. Οι «σύμμαχοι» και οι «εταίροι» ξέρουν τι γίνεται αλλά «σφυρίζουν κλέφτικα» διότι η δήθεν «διεθνώς απομονωμένη Τουρκία» είναι σημαντική για τις μπίζνες των μονοπωλίων τους, για τον έλεγχο της Ενέργειας και για την περικύκλωση των αντιπάλων τους.

Έχει καταντήσει σχεδόν γραφικό ο εκάστοτε αρμόδιος υπουργός να θέτει το θέμα στα νατοϊκά επιτελεία χωρίς να παίρνει απάντηση, δεν την περιμένει άλλωστε διότι και οι ελληνικές κυβερνήσεις, χρόνια τώρα, ξέρουν τι γίνεται. Ωστόσο, με τη σιωπή τους. απαντούν στο λαό μας ότι δεν είναι ούτε προστάτες κυριαρχικών δικαιωμάτων, ούτε παράγοντες σταθερότητας στην περιοχή. Ακριβώς το αντίθετο είναι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου