Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Ακούστηκε δυνατά η φωνή των υγειονομικών και του λαού



Εκατοντάδες υγειονομικοί σε όλη τη χώρα, έχοντας στο πλευρό τους εργαζόμενους, σωματεία και φορείς, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) για τη χτεσινή πανελλαδική μέρα δράσης, πραγματοποίησαν δεκάδες συντονισμένες κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία και σε δομές Υγείας σε όλη τη χώρα, με το σύνθημα
«Σπάμε τη σιωπή μας, δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης για μέτρα προστασίας, για την υγεία του λαού».

Κόντρα στο κλίμα αυταρχισμού και φίμωσης που επιχείρησε και χτες να επιβάλει η κυβέρνηση στους κατά τ' άλλα «ήρωες με τις άσπρες και πράσινες μπλούζες», η μεγάλη ανταπόκριση που είχε η πρωτοβουλία που πήρε η ΟΕΝΓΕ, με αφορμή τη χτεσινή Παγκόσμια Μέρα Υγείας, επιβεβαίωσε την αναγκαιότητά της, μετέτρεψε τις πύλες και τα προαύλια των νοσοκομείων σε χώρους δυναμικών παρεμβάσεων και μαχητικών συγκεντρώσεων διεκδίκησης, σε χώρο έκφρασης αλληλεγγύης και από ασθενείς και συνοδούς, για την άμεση λήψη μέτρων ουσιαστικής προστασίας του λαού, για να μπορούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία να συνεχίζουν τον αγώνα που δίνουν με αυτοθυσία για τη σωτηρία του, χωρίς να βγαίνουν από τη μάχη.

Κουράγιο να συνεχίσουμε το έργο μας!

Τη μαζική συμμετοχή των υγειονομικών στις χτεσινές κινητοποιήσεις χαιρετίζει η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ, όπως και «τα εκατοντάδες σωματεία, φορείς και συλλογικότητες που έσπασαν το φράγμα της σιωπής και ένωσαν τη φωνή τους μαζί μας».

«Μας δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε το έργο μας, αυτήν την ώρα που δοκιμάζεται ο λαός μας», τονίζει, προσθέτοντας ότι «κρατάμε ζωντανούς στη μνήμη μας τους συναδέλφους μας σε όλο τον κόσμο που "έφυγαν" από τη ζωή, δίνοντας μάχη για τη ζωή των ασθενών».

Σε αυτήν την πλατιά εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη, θλιβερή παραφωνία, τονίζει η ΟΕΝΓΕ, είναι «ελάχιστοι δημοσιογράφοι, καλοπληρωμένα παπαγαλάκια του συστήματος, που παθαίνουν αλλεργικό σοκ σε οποιοδήποτε αγωνιστικό σκίρτημα (...) Είναι οι ίδιοι που το προηγούμενο διάστημα λοιδορούσαν τους αγώνες μας για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, που το 2013 καλούσαν τον τότε υπουργό Υγείας να μας απολύσει».

Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει επίσης την παρέμβαση της αστυνομίας στον «Ευαγγελισμό» και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας, ενώ σχολιάζοντας σκωπτικά το πρόσχημα της «τήρησης των μέτρων προφύλαξης» που χρησιμοποιήθηκε, αναφέρει: «Κόπτονται για την υγεία μας αυτοί που μας αφήνουν χωρίς κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας. Αυτοί που μας αναγκάζουν να δουλεύουμε ακόμα και άρρωστοι».

«Δεν τα κατάφεραν να μας φιμώσουν. Τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή. Και σήμερα αυτή η φωνή ακούστηκε δυνατά», καταλήγει.

Τη μεγάλη ανταπόκριση των υγειονομικών, εργαζομένων, σωματείων και φορέων στις χτεσινές κινητοποιήσεις, κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης και ορισμένων ΜΜΕ να τους φορέσουν φίμωτρο αντί για μάσκα, χαιρετίζει με ανακοίνωσή του και το ΠΑΜΕ.





  

1 σχόλιο:

  1. ΚΝΕ: “Όταν διαμαρτύρονται γιατροί είναι κίνδυνος για την υγεία, αλλά η κουστωδία του Μητσοτάκη δεν είναι;”

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου