Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Συνέρχεται στο Βερολίνο η συνδιάσκεψη των τριών Διεθνών


Συνέρχεται στο Βερολίνο, 2/4/1922, η συνδιάσκεψη των τριών Διεθνών, της 3ης Διεθνούς (Κομμουνιστικής), της 2ης Διεθνούς (Σοσιαλδημοκρατικής) και της 2½ Διεθνούς (που ιδρύθηκε το 1921 από ορισμένα Σοσιαλιστικά και Εργατικά Κόμματα και το 1923 συγχωνεύτηκε με την 2η Διεθνή).


Με τις επίμονες προσπάθειες, αλλά και τις σοβαρές υποχωρήσεις από τη μεριά της Κομμουνιστικής Διεθνούς, επιτυγχάνεται συμφωνία που προβλέπει την κοινή δράση ενάντια στην καπιταλιστική επίθεση, τη δημιουργία ενιαίων προλεταριακών μετώπων σ’ όλες τις χώρες, την παροχή βοήθειας στη Σοβιετική Ρωσία που απειλούνταν από την πείνα, κ.α.

Γρήγορα όμως αποδείχθηκε πως οι ηγέτες της διεθνούς σοσιαλδημοκρατίας δεν είχαν σκοπό να ακολουθήσουν τίποτε από όλα αυτά, συνεχίζοντας την έως τότε πολιτική τους σε όφελος της αστικής τάξης.

1 σχόλιο:

  1. Η Διαπάλη με τον Οπορτουνισμό συνεχιζόταν. Την εποχή εκείνη ο ΛΕΝΙΝ ήταν ήδη παράλυτος. Η 2.5 διεθνής είναι απο τις γνωστές πατέντες του οπορτουνισμού με τις δήθεν διασπάσεις που στην πραγματικότητα δεν σημαίνουν τίποτα. Το καπιταλισμό δεν τον αντιμετωπίζεις εγκλωβισμένος στην 5η Φάλαγγα του Οπορτουνισμού. Τον αντιμετωπίζεις τσακίζοντας τον Οπορτουνισμό. Είναι μονόδρομος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου