Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

«Αν δεν ταιριάζανε, δε θα συμπεθεριάζανε»


Καμία έκπληξη δεν προξενεί το γεγονός πως η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΘ (γνωστή στους εργαζόμενους ως παράρτημα της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ), έκανε διαδικτυακό... κουβεντολόι με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για τις εξελίξεις, με αφορμή την αντεργατική καταιγίδα που μαίνεται στους χώρους δουλειάς, με αφορμή την επιδημία του κορονοϊού.


Όπως καμιά έκπληξη δεν προξενεί το ότι η ίδια ηγεσία του ΕΚΘ, (που από την αρχή της κρίσης έβαλε σε καραντίνα τις λειτουργίες και το κτίριο του ΕΚΘ) δεν έχει βγάλει μισή ανακοίνωση για το τί γίνεται σε επιχειρήσεις της πόλης, για τις χιλιάδες των εργαζόμενων που τα δικαιώματά τους χτυπιούνται. Άλλωστε που να ξέρουν οι... καρεκλάτοι των ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ/ΕΑΚ(ΣΥΡΙΖΑ), τί ζει η εργατική τάξη. Έχουν πάρει χρόνια τώρα διαζύγιο με αυτούς. Ακολουθούν πιστά τη γραμμή του Παναγόπουλου, μην τυχόν γίνει ταξικό το ζήτημα του κορονοϊού, δηλαδή, οι εργαζόμενοι να δεχτούν την αντεργατική επίθεση, να επικρατήσει σιγή ιχθύος στους χώρους δουλειάς.

Στην ίδια ρότα, και οι «θα λογαριαστούμε μετά» του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή του περασμένα ξεχασμένα τα ωράρια, οι μισθοί, πριν από όλα η υγεία και η ασφάλεια των εργαζόμενων, του λαού. Λογική αυτή η στάση, από ένα κόμμα, που στα 4,5 χρόνια, χαντάκωσε τη δημόσια υγεία ακόμα παραπέρα, δεν άνοιξε κανένα από τα νοσοκομεία που έκλεισαν την περίοδο της κρίσης.

H κατάληξη της συζήτησης με την κλάψα.. για τη μη λειτουργία του ΕΡΓΑΝΗ, αποδεικνύει την υποκρισία αυτών που με λόγια και πράξεις ναρκοθέτησαν ακόμη και τον ελάχιστο ελεγκτικό ρόλο των Επιθεώρησης Εργασίας

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν καλά πως από αυτή την πλειοψηφία του ΕΚΘ δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα. Είναι τα απόνερα της εργατικής τάξης, αποτελούν δεκανίκι της εργοδοσίας, γι' αυτό υπάρχουν, γι' αυτό κινητοποιήθηκε... στρατός και αστυνομία, για να κρατήσουν τις θεσούλες τους στην ΓΣΕΕ.

Τα ταξικά σωματεία της πόλης δίνουν εδώ και βδομάδες τη μάχη της ενημέρωσης στους χώρους δουλειάς. Με παρεμβάσεις, καταγγελίες, λογαριάζονται σήμερα με την εργοδοσία και την κυβέρνηση, για να μην χαθεί ούτε μια κατάκτηση από τους εργαζόμενους, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Ο καθένας εκεί που επέλεξε, η ηγεσία του ΕΚΘ, με τα στελέχη της προηγούμενης και της τωρινής κυβέρνησης, με τα αφεντικά, και τα ταξικά σωματεία με τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους.

Σχόλιο η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ με αφορμή την διαδικτυακή συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου