Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Κούβα: Εντείνει τα μέτρα προστασίας του λαού


Η κυβέρνηση της Κούβας ανακοίνωσε χθες νέο πακέτο μέτρων προστασίας του λαού από την πανδημία. Στα μέτρα περιλαμβάνονται η αναστολή των αφίξεων διεθνών πτήσεων, αλλά και η απόσυρση όλων των πλοίων υπό ξένη σημαία από τα χωρικά ύδατα.

Οι Κουβανοί που επέστρεψαν μέχρι σήμερα, θα παραμένουν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες σε ειδικές εγκαταστάσεις.

«Πρέπει να αναστείλουμε τις αφίξεις επιβατών από το εξωτερικό», διότι «συνεχίζουν να εγείρουν κίνδυνο για την υγεία του λαού», εξήγησε ο πρωθυπουργός Μανουέλ Μαρέρο κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του κλιμακίου διαχείρισης κρίσης αποσπάσματα της οποίας μεταδόθηκαν από την κρατική τηλεόραση.

Παράλληλα, με απόφαση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ Κούβας, ακυρώθηκε η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Αβάνα, στην οποία συγκεντρώνονται πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι κάθε χρόνο. Την απόφαση ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Μιγκέλ Ντίας - Κανέλ, τονίζοντας ότι αποτελεί τμήμα των μέτρων προστασίας του λαού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΚ Κούβας, ο πρώτος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, στρατηγός Ραούλ Κάστρο Ρουζ, ζήτησε από την Κεντρική Ένωση Κουβανών Εργαζομένων να υποβάλει προτάσεις για το πώς θα τιμηθεί η επέτειος σύμφωνα με τις τρέχουσες συνθήκες.

Στην Κούβα μέχρι χθες καταγράφονταν από τις υγειονομικές αρχές 186 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και έξι θάνατοι εξαιτίας της ασθένειας Covid-19, που προκαλεί ο ιός.

(Πηγή: Granma.cu, με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», AFP)

1 σχόλιο:

  1. Αφήνοντας τον σ. Ραούλ στην άκρη δεν τον αφορούν σε καμία περίπτωση αυτά που θα γράψω. Ολη αυτή η κατάσταση με την πανδημία δείχνει το απάνθρωπο αποκρουστικά δολοφονικό πρόσωπο του Καπιταλισμού παγκόσμια και του Καπιταλιστικού κέρδους. Η Σοσιαλιστική Κούβα για δεκαετίες αντιμετώπιζε παρόμοιες καταστάσεις με μοναδικό κριτήριο την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Οσο θα βαθαίνει η εφαρμογή νόμων του καπιταλισμού Οσο θα αδυνατίζει ο κεντρικός σχεδιασμός και θα βαθαίνει ο ταξικός διαχωρισμός στην κοινωνία η καταστροφή για τον λαό θα μεγαλώνει μέσα στην καπιταλιστική ζούγκλα. Μοναδική λύση οι κομμουνιστές να σταματήσουν αυτό το κατήφορο παίρνοντας και πάλι το πάνω χέρι. Είναι μονόδρομος. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου