Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Praktiker: Ξήλωσε μέχρι και το κουδούνι


Αθήνα 2/4/2020

Καταγγέλλουμε την εταιρία «Praktiker» που στην σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας μας μαζί με εκπροσώπους του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθηνάς, με αίτημα μας να πάρει πίσω την απαράδεκτη θέση της περί αναστολής της συνδικαλιστικής δράσης και ανατολή της επιτροπής υγιεινής και ασφάλειας, για άλλη μία φορά κρύφτηκε, ξήλωσε μέχρι και το κουδούνι της εισόδου των γραφείων, δεν εμφανίστηκε ούτε ένας εκπρόσωπός της, παρόλο που βρίσκονταν εκεί, και κάλεσε την Αστυνομία.

Διερωτόμαστε ακόμα και σήμερα, αν παραμένει θέση της εταιρείας ότι η Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας δεν μπορεί να παρεμβαίνει με φυσική παρουσία μέσα στα καταστήματα σε συνθήκες πανδημίας. Αναρωτιόμαστε: Αν στο αίτημά μας για συνάντηση κρύβεται και δεν εμφανίζεται, αλήθεια τι κρύβει; Τι μέτρα άραγε παίρνει στο e-shορ και στα υπόλοιπα καταστήματα για την υγιεινή των εργαζομένων; Ή μήπως για αυτό ακριβώς μας αποφεύγει; Λόγω ανυπαρξίας απαραίτητων μέτρων εν μέσω σοβαρής πανδημίας, ώστε οι εργαζόμενοι να είναι και  να παραμένουν υγιείς και ασφαλείς.

Για άλλη μια φορά διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση: Η δράση των σωματείων και η υγεία των εργαζομένων δεν μπαίνουν σε καραντίνα.

Απαιτούμε τώρα η εταιρεία με ανακοίνωσή της να ανακαλέσει τη θέση της περί αναστολής λειτουργίας των Σωματείων και των Επιτροπών Υγιεινής και Ασφάλειας, που δεν απορρέει από καμία νομοθετική διάταξη, εκτός και αν ανέλαβε το ρόλο του “λαγού” και έχει πληροφορίες ότι η κυβέρνηση κάτι τέτοιο ετοιμάζει.

Τα δικαιώματά μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Σωματείο Εργαζομένων στα «Praktiker»

Προκλητική η στάση της εργοδοσίας των «Praktiker»






1 σχόλιο:

  1. Η Αστυνομία πήγε να προστατέψει τα κέρδη του Καπιταλιστή απο τα μέτρα υγιεινής και ασφαλείας που ζητάνε οι εργαζόμενοι. Αντίθετα στους δρόμους που δεν κινδυνεύουνε τα καπιταλιστικά κέρδη σκίζονται να ...προστατέψουν την υγεία μας... με συνοδεία τους Αθλιους δημοσιογράφους που παίζουν τον ρόλο του Χαφιέ σε εργάτες και αυτοαπασχολούμενους αν εφαρμόζουν τα μέτρα. Να πάρουν μια κάμερα και να πάνε σε ένα εργασιακό κάτεργο δεν παίζει με τίποτα. Σιγά μη σκίσουν κανένα καλσόν οι Χαφιέδες. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου