Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Στεφάνι στο Μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη


Με την κατάθεση στεφάνου από τον ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, στο μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη στην Καλλιθέα, τίμησε σήμερα το ΚΚΕ τα 75 χρόνια  απ' τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.
Αρκετός ήταν ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στην λιτή -λόγω των συνθηκών από την επιδημία- τελετή που πραγματοποιήθηκε με τα απαραίτητα μέτρα και με επαναστατικά αγωνιστικ ά τραγούδια αλλά και συνθήματα, όπως «Τον φασισμό τον τσάκισε ο Κόκκινος Στρατός, ανίκητος δεν είναι ο καπιταλισμός».


«Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό πρέπει να είναι συνεχής, αλλά για να είναι συνεπής και αποτελεσματικός πρέπει να στρέφεται ενάντια στη μήτρα που τον γεννά: τον καπιταλισμό. 75 χρόνια μετά είμαστε παρόντες σ’ αυτόν τον αγώνα, με αυτό το περιεχόμενο» δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας (δείτε εδώ).

Στεφάνια κατέθεσαν επίσης η γραμματέας της ΤΕ Νοτιού Τομέα της ΚΟΑ του ΚΚΕ Χριστίνα Μπέλα, εκ μέρους της ΚΝΕ ο Κ. Χαραλαμπόπουλος, μέλος της ΚΕΟΕ της Οργάνωσης και η Τούλα Μητσέα, μέλος του ΔΣ τς ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.
 Παραβρέθηκαν η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΚΟΑ, ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και βουλευτής κ.α.

Η εκδήλωση έκλεισε με την Διεθνή.

Στεφάνια σε μνημεία και τόπους θυσίας του λαού έγιναν επίσης στην Αττική από Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στο Γαλάτσι, στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, στη Ν. Ιωνία, στο μνημείο των 22 εκτελεσθέντων κομμουνιστών του Μπλόκου της Καλογρέζας, στην Ελευσίνα,  στο Μπλόκο της Ελευσίνας, στο Μαρκόπουλο, στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης και στο Λαύριο, στο μνημείο των 800 νεκρών από την πείνα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου